НОВИНИ

Съдията Ивайло Стоянов помогна на катастрофирал шофьор

ивайло стоянов свири мача суперкупата
bnt avatar logo
от БНТ
12:43, 27.11.2021
Чете се за: 01:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Футболният съдия Ивайло Стоянов е един от хората, спасили турски шофьор на тежкотоварен камион, който катастрофира вчера в Кресненското дефиле.

Реферът е пътувал от София към Петрич след мач от Лига Европа между Брьондби и Лион, в който той беше четвърти арбитър. Той разказа за инцидента и спасителната акция пред БНТ.

"Пред мен караше един много голям камион, зад мен пак имаше товарен автомобил, но по-малък и още една лека кола. Очевидно беше, че скоростта на колата беше доста висока и в един от завоите го поднесе автомобила и счупи мантинелата. За щастие успя да спре, преди да падне долу в пропастта. Моментално спрях колата и слязох и с още 2-3 момчета се затичахме. Направихме жива верига, едно от момчетата влезна в кабината и издърпа човека. Нямаше видими наранявания, имаше малко кръв в устата, което е нормално в подобна ситуация. Опитахме се да говорим с него, но той беше неадекватен, дори искаше да се върне в камиона. Извикахме 112, полицията и "Бърза помощ" си свършиха работата", разказва той.

Пътят бе затворен в продължение на час след катастрофата.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Остава топло за сезона
Остава топло за сезона
Моряците от "Вера Су" не са сигнализирали правилно, след като са започнали да бедстват
Моряците от "Вера Су" не са сигнализирали правилно, след като са започнали да бедстват