НОВИНИ

Само за денонощие в Пловдивско: 500 нарушения на пътя и 13 задържани заради алкохол и дрога шофьори

bnt avatar logo
от БНТ
20:18, 20.09.2020
Чете се за: 01:04 мин.
У нас

Над 500 нарушения на пътя само за едно денонощие и 13 задържани, шофирали под въздействието на алкохол и наркотици само в Пловдивско. Това показват резултати от засилена полицейска проверка през почивните дни. Близо 270 души са загинали при катастрофи в страната за първите 8 месеца на годината.

Продължават засилените проверки на входовете и изходите на големите градове заради почивните дни. За по-малко от денонощие полицията в Пловдив задържа 13 души, нарушили грубо закона. Много от водачите са задържани зад волана след употреба на алкохол и наркотици, но най-честото нарушение остава превишаване на скоростта.

По-рано днес ТИР се запали на магистрала "Тракия". Инцидентът се размина без пострадали, но участъкът от магистралата остана затворен с часове.

Камион изгоря на магистрала "Тракия"

Инцидентът е станал малко след 6.00 ч. тази сутрин, когато в движение се е запалило ремаркето на тежкотоварен камион, превозващ санитарен фаянс от Турция за Сърбия.

Мило Станкович, шофьор: Запали се изведнъж. Не сме усетили проблеми нито с гума, нито с лагер, сигурно е инсталацията.

Двамата шофьори са видели пушека навреме и са успели бързо да реагират и да откачат ремаркето. Помогнали са и трима българи. Но целият товар е унищожен.

Виктор Празов, началник "Охранителна полиция" - Пловдив: Тъй като много бързо се разраства огънят не могат да го овладеят. При пристигане на пожарните автомобили вече ремаркето е почти изгоряло.

От високата температура фаянсът се е пръснал на малки остри парчета, заради които част от техниката, изпратена да разчиства, спука гуми. Останалите пътуващи, минаваха по обходен маршрут през Шишманци и Белозем.

Виктор Празов, началник "Охранителна полиция" - Пловдив: Благодарение на ранния час нямаше тапи и не се случиха задръствания по магистралата.

Два часа след катастрофата едната лента на магистралата в посока София беше освободена, а по обяд беше пуснато движението и в другата лента.

Автори: Деница Торньова, Росица Колева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
74-та вечер на протести в София
74-та вечер на протести в София
Болницата в Гоце Делчев остава без реаниматор след като шефът на отделението почина от COVID-19
Болницата в Гоце Делчев остава без реаниматор след като шефът на отделението почина от COVID-19