НОВИНИ

Самоков ще бъде домакин на мачове на два израелски отбора от Еврокъп

Апоел Шломо Тел Авив и Апоел Банк Яхав Йерусалим ще играят двубоите си във втория по сила европейски клубен турнир в "Арена Самоков" поради продължаващия военен конфликт в Израел.

самоков домакин мачове два израелски отбора еврокъп
bnt avatar logo
от БНТ
19:40, 10.07.2024
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт

Самоков ще бъде домакин на мачовете на израелските отбори Апоел Шломо Тел Авив и Апоел Банк Яхав Йерусалим от втория по сила европейски клубен турнир Еврокъп за сезон 2024/25.

След повече от месец разговори между двата тима, които са възпрепятствани да играят международните си домакински срещи от Еврокъп у дома в Израел поради продължаващия военен конфликт в страната, ръководството на Балканска Лига, ръководството на Еврокъп и със съдействието на Община Самоков и БК Рилски Спортист, на официалния жребий в Барселона бе официално обявено, че новият „дом“ за сезона и на двата отбора от Израел ще бъде гр. Самоков и "Арена Самоков".

Осъществяването на това стана с подкрепата на служебния министър на Младежта и спорта Георги Глушков, кмета на гр. Самоков д-р инж. Ангел Джоргов и президента на БК Рилски Спортист инж. Петър Георгиев, които в спортсменски, а и чисто човешки дух, нито за миг не се поколебаха да асистират и помогнат в подсигуряването на необходимите изисквания, за да бъде одобрен град Самоков, чиито баскетболни фенове ще имат невероятната привилегия да се наслаждават на баскетбол от най-високо ниво цял сезон.

Цялата организация на мачовете от А до Я, както от страна на Апоел Шломо Тел Авив и Апоел Банк Яхав Йерусалим, така и от страна Еврокъп, лично от главния директора на състезанието Диего Жулиен, за да бъдат спазени всички техни правила, изисквания, мерки за сигурност и т.н. е поверена на Балканската Лига.

Сезонът в Еврокъп започва на 24.09.2024 г., а отборите са разделени на 2 групи по 10 във формат лига, което означава по минимум 9 домакинства на отбор във фаза редовен сезон, като израелците ще домакинстват в "Арена Самоков" на седмичен ротационен принцип.

А ето и кои ще са съперниците им в груповата фаза:

Апоел Шломо Тел Авив е в група с: Гран Канария, Ховентут Бадалона, Ратиофарм Улм, Будучност, Бешикташ, Бахчешехир, Улвс, Тренто и Трефъл Сопот.

Апоел Банк Яхав Йерусалим е в група с: Валенсия, Бурж-ен-Берс, Тюрк Телеком, Умана Райер Венеция, Арис, Лиаткабелис , Цедевита Олимпиа Любляна, Хамбург Тауърс и Клуж-Напока

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Клуни към Байдън: Обичам те, но ще загубим изборите, ако ти останеш кандидатът за президент
Клуни към Байдън: Обичам те, но ще загубим изборите, ако ти останеш кандидатът за президент
Пожар бушува в община Брезово (СНИМКИ)
Пожар бушува в община Брезово (СНИМКИ)