НОВИНИ

Сър Алекс с мил жест към Давид де Хеа

bnt avatar logo
от Станислава Кръстева
17:58, 27.05.2021
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Сър Алекс Фъргюсън
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Легендарният треньор на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън направи красноречив жест към вратаря Давид де Хеа след злощастния за футболиста мач в сряда вечерта.

„Червените дяволи“ претърпяха поражение на финала на Лига Европа от Виляреал след изпълнение на дузпи. Именно Давид де Хеа пропиля последния наказателен удар, с който „жълтата подводница“ триумфира.

21 последователни дузпи бяха изпълнени точно, но при реда на вратаря на Манчестър Юнайтед да стреля, късметът се оказа на страната на испанския клуб.

Разочарованият Де Хеа, като повечето свои съотборници, побърза да свали от врата си медала за второто място.

Но докато се насочваше към тунела и обратно към съблекалнята, той беше посрещнат от сър Алекс, който го изчака, за да влязат двамата заедно.

Именно Фъргюсън е човекът, който доведе стража на „Олд Трафорд“, когато вратарят беше още само на 20 години през 2011-та.

Легендарният треньор пътува заедно с отбора до Гданск, за да подкрепи тима и също слезе на терена при награждаването на Виляреал. Сър Алекс се опита да утеши играча, влизайки заедно с него в тунела. Несъмнено този жест бе оценен високо от Де Хеа, който разбираемо беше опустошен след срещата.

Въпреки че имаше ключова информация за играчите на Виляреал и техните любими места за изпълнение на дузпи, това не му помогна, за да спаси наказателен удар. Испанецът се възползва от бележката в кърпата си, но независимо от това играчите на Виляреал вкараха всичките си дузпи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Николай Младенов: Днешното примирие между Израел и "Хамас" реално прекратява огъня между двете страни
Николай Младенов: Днешното примирие между Израел и "Хамас" реално прекратява огъня между двете страни
Как се правят кукли от вълна
Как се правят кукли от вълна