НОВИНИ

Саша Илич: Напълно заслужено победихме

саша илич напълно заслужено победихме
bnt avatar logo
от БНТ
06:55, 09.05.2023
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на ЦСКА Саша Илич остана доволен от изразителната победа с 5:1 над Ботев Враца. "Червените" разбиха с 5:1 като домакин Ботев Враца в последния двубой от 30-ия кръг на Първа лига, който се изигра пред празните трибуни на стадион "Българска армия". ЦСКА изтърпява първия от двата си мача наказание заради поведението на феновете по време на сблъсъка срещу Лудогорец преди малко повече от седмица.

„Добър мач за нас. Хубавото е, че рано вкарахме гол и се успокоихме. Мисля, че напълно заслужено победихме. Всеки футболист е важен. Назон изигра хубав мач, вкара три гола и се надявам така да продължи и занапред", коментира Илич.

"Последните три-четири мача създаваме и доста положения, освен че вкарваме много голове. Срещу Лудогорец имахме 3-4 чисти голови ситуации, просто не успяхме да ги реализираме. Последните два мача вкарахме 9 гола, имахме още възможности и това със сигурност се отразява добре на самочувствието на футболистите преди решителната фаза на сезона", добави треньорът на ЦСКА.

Героят за ЦСКА Дюкенс Назон, който отбеляза хеттрик във вратата на Ботев Враца, сподели мнението си след изразителния успех с 5:1. Голмайсторът на "червените" заяви, че за него не са най-важни головете, а това отборът да постигне целта си, а именно - шампионската титла.

"Няма лесни мачове, ние ги правим да изглеждат така. Винаги е хубаво, когато вкараш рано. Продължаваме да преследваме Лудогорец. Още сме в надпреварата. Винаги е добре за един нападател, когато бележи. Надявам се да отбележа още през този сезон, но най-важното е титлата", обясни Назон.

"Надявам се още в следващия двубой феновете да се завърнат. Имаме нужда от тях. Ако днес бяха тук, щяхме да стигнем може би до 6-7-8 гола. Трябва да сме фокусирани със или без феновете. Знаехме, че те са извън стадиона, чувахме ги. Те продължават да ни тласкат напред. Когато играеш в ЦСКА, всеки уикенд се бориш срещу най-добрите отбори, защото всеки дава максимума срещу нас. Трябва да спечелим всеки един мач, предстоят ни 5 финала", заяви още Назон.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 20 руски ракети са изстреляни срещу Украйна тази сутрин
Над 20 руски ракети са изстреляни срещу Украйна тази сутрин
Реал М посреща Манчестър Сити в повторение на полуфинала от Шампионската лига миналия сезон
Реал М посреща Манчестър Сити в повторение на полуфинала от Шампионската лига миналия сезон