НОВИНИ

САЩ мина през Пуерто Рико с мисъл за четвъртфиналите в Париж

Действащите олимпийски шампиони продължават да доминират във френската столица

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
20:00, 03.08.2024
Чете се за: 03:25 мин.
Спорт
САЩ мина през Пуерто Рико с мисъл за четвъртфиналите в Париж

Националният отбор на САЩ продължава да доминира на олимпийския турнир при мъжете на Игрите в Париж. Действащите олимпийски шампиони не дадоха надежди на Пуерто Рико след 104:83 в мач от последния трети кръг в група C. На закрития стадион "Пиер Мороа" в Лил баскетболистите на Стив Кър преодоляха един критичен момент през първото полувреме и след това узакониха своят трета поредна победа, като оставиха играчите на Нелсън Колон бе успех във френската столица.

"Янките" спечелиха групата с пълен актив от три победи, а пуерториканците останаха на последното трето място с три загуби и си тръгват безславно от Париж. Така американският тим вече може да насочи мислите си за четвъртфиналите, където се очаква да срещне Бразилия.

Пуерториканците изненадаха по-класния си съперник в началото и удариха първи чрез Хосе Алварадо и Тремонт Уолтърс. Последва светкавична реакция от страна на символичните гости, а индивидуалната класа на Леброн Джеймс, Джейсън Тейтъм и Стеф Къри се оказа достатъчна за обрат. Това обаче не спря островитяните да заложат на стрелбата от тройката и да си върнат предимството, повеждайки с 4 точки в края на първата част.

Бързото темпо предразположи и двата отбора да търсят чести смени на водачеството на старта на втория период. Символичните домакини разчитаха на силното представяне в нападение на Алварадо и Уолтърс, а от другата страна Кевин Дюрант , Антъни Дейвис и Антъни Едуардс се намираха под пара. Проблясъци на Леброн Джеймс, Джоел Ембиийд и Девин Букър, както индивидуалната класа на тримата им съотборници, доведоха до развалянето на статуквото и до това американците да се приберат в съблекалнята при 64:45.

Букър, Ембийд и Джеймс направиха така, че превъзходството на „янките“ да придоби още по-сериозни размери при подновяването на играта. Пуерториканците издишаха в опитите си да изглеждат достойно и „янките“ безпроблемно се откъснаха с 28 точки в края на предпоследния период. Щатите не се спряха и във финалната десетка, което бе достатъчно да обезсмислят окончателно интригата.

Антъни Едуардс поведе американците към успеха с 26 точки. Джоел Ембийд го последва с 15, Кевин Дюрант има 11, по 10 добавиха Леброн Джеймс (6 борби и 8 асистенции), Джейсън Тейтъм (10 овладени под двата ринга топки) и Антъни Дейвис (6 овладени под двата коша топки).

Хосе Алварадо бе над всички за пуерториканците с 18 точки. Исмаел Ромеро завърши с 12 и 10 борби, Алийм Форд приключи с 10 и 5 овладени под двата ринга топки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво казва законът: Има ли "вратичка" при сядането зад волана с шофьорска книжка от чужбина?
Какво казва законът: Има ли "вратичка" при сядането зад волана с шофьорска книжка от чужбина?
Огънят продължава да бушува в Югозападна България
Огънят продължава да бушува в Югозападна България