НОВИНИ

САЩ публикуваха изисквания за търгуващите с криптовалути

сащ публикуваха изисквания търгуващите криптовалути
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
22:24, 15.10.2021
Чете се за: 01:40 мин.
По света
Слушай новината

Министерството на финансите на САЩ публикува инструкции за участниците в пазара с криптовалути. Документът е публикуван на сайта на институцията и препоръчва да се използва геолокация за блокиране на достъпа до забранени от Вашингтон операции от страни, срещу които САЩ са наложили санкции.

Задължението да се изпълняват санкциите на Управлението за контрол на чуждестранните активи на Министерството на финансите (OFAC), се отнася в еднаква степен както за трансакциите на виртуални валути, така и към тези с традиционни валути на централните банки. Участниците в сектора на виртуалните валути носят отговорност за това да не участват пряко или косвено в трансакции, забранени от OFAC, се казва в текста.

Допълнително изявление на министерството се подчертава, че за нарушаване на изискванията на американските власти ще бъдат налагани административни и наказателни санкции.

В текста на инструкцията се отбелязва, че компаниите за криптовалута трябва да могат да използват инструменти за геолокация за идентифициране на IP адреси и да попречат на базираните в санкционирани юрисдикции да имат достъп до уебсайта и услугите на компанията за осъществяване на дейности, забранени от OFAC.

Министерството на финансите в подчертава, че участниците на пазара трябва да прилагат препоръките на ведомството. Пренебрегването им може да доведе до нарушения [на режима на санкциите] и последващи принудителни мерки [от страна на властите в САЩ], както и да навреди на интересите на външната политика и националната сигурност на САЩ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Везенков с важна роля за победа на Олимпиакос
Везенков с важна роля за победа на Олимпиакос
Нулево реми между Локомотив Пловдив и Арда в дъжда
Нулево реми между Локомотив Пловдив и Арда в дъжда