НОВИНИ

САЩ се присъединява към ЕС в санкциите срещу Путин и Лавров

bnt avatar logo
от БНТ
08:39, 26.02.2022
Чете се за: 01:40 мин.
По света
Слушай новината

Американският президент Джо Байдън замина за щата Делауеър, където се очаква да проведе срещи с екипа си по сигурността.

Говорителят на Белия дом Джен Псаки потвърди, че Съединените щати се присъединяват към европейските си съюзници и ще наложат санкции директно на руския президент Владимир Путин, външния министър Сергей Лавров и на членове на руския Съвет за сигурност.

Псаки потвърди, че Джо Байдън е в постоянен контакт с украинския президент Володимир Зеленски, пред когото е потвърдил подкрепата за Украйна.

Белият дом е поискал от американския Конгрес да отпусне над 6 милиарда долара заради кризата в Украйна. От тази сума близо 3 милиарда долара ще бъдат за хуманитарна помощ за страната, както и за съдействие на Киев в сферата на сигурността, за властите на балтийските страни, за Полша и за редица други държави.

Останалата сума ще е за нуждите на Пентагона във връзка със събитията в Украйна.

"След телефонен разговор на президента Байдън с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и в съответствие с решението на нашите европейски съюзници, САЩ ще се присъединят към тях в санкциите срещу президента Путин и външния министър Лавров и членове на Руския Съвет на национална сигурност", обяви Джен Псаки, говорител на Белия дом.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Владимир Зографски с 37-и резултат на Световната купа в Лахти
Владимир Зографски с 37-и резултат на Световната купа в Лахти
На Месопустна задушница почитаме починалите си близки
На Месопустна задушница почитаме починалите си близки