НОВИНИ

След слънчевото начало на деня до вечерта ще завали

bnt avatar logo
от БНТ
07:01, 26.02.2022
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури днес ще са между минус 3° и 2°, максималните – от 7° до 12°.

Преди обяд ще преобладава слънчево време, но до края на деня облачността ще се увеличава. Вечерта на отделни места в Западна България ще превали дъжд. Ще се появи слаб североизточен вятър и с него ще започне да прониква по-студен въздух.

По Черноморието преди обяд ще има разкъсана висока облачност. След обяд ще е слънчево, но до вечерта и там ще се заоблачи. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 8 - 11°. Температурата на морската вода е 6 - 7°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

В планините преди обяд ще има повече слънце, но до края на деня облачността ще се увеличи. Вечерта ще започне до превалява сняг, под около 1200 метра – дъжд. Ще духа до умерен вятър от североизток, по най-високите части от юг. Максималната температура на 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около минус 3°.

През следващите дни ще бъде облачно и ветровито. В неделя от югозапад ще започнат валежи, които до края на деня ще обхванат цялата страна. В повечето райони отначало ще са от дъжд, който със застудяването бързо ще преминава в сняг.

Значителни по количество ще са валежите в планините и в неделя в Южна България, а в понеделник – в източните райони. Ще се образува нова снежна покривка. В Източна България, Предбалкана и по планинските проходи ще има условия за преспи и навявания. Температурите ще са с малък дневен ход, близки до 0°.

Във вторник ще се задържи облачно, ще има и превалявания от сняг, на повече места и повече по количество в Източна България. Температурите ще останат без съществена промяна. В сряда от запад ще започне разкъсване и намаление на облачността, но в източните райони ще се задържи предимно облачно, на отделни места все още със слаби валежи от сняг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Евакуират българи от Киев, всеки момент се очаква първите два автобуса от Одеса да пристигнат у нас
Евакуират българи от Киев, всеки момент се очаква първите два автобуса от Одеса да пристигнат у нас
Тежки часове в Украйна: Улични сражения в Киев
Тежки часове в Украйна: Улични сражения в Киев