НОВИНИ

Съществено захлаждане днес

bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 27.07.2023
Чете се за: 02:00 мин.
Времето
Слушай новината

Над западната половина от страната ще бъде слънчево. Над Източна България ще продължи да се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има валежи от дъжд и гръмотевици. Ще има условия за градушки. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина - силен северозападен вятър. С него ще нахлува по-хладен въздух, дневните температури ще се понижат чувствително и максималните ще са между 24° и 29°, в София - около 23°.

И по Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има интензивни валежи от дъжд, гръмотевични бури и градушки. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималните температури ще са от 25° до 28°. Температурата на морската вода е от 13 - 14° на Шабла до 26° в Бургас. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.

В планините облачността ще е променлива. Главно над Източна Стара планина и Странджа ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и там ще има краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевици. Ще духа силен и бурен северозападен вятър. Температурите чувствително ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 15°, но 2000 метра - около 8°.

През следващите дни времето ще бъде слънчево. След обяд над планините ще се развива купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от изток-североизток. Температурите ще се повишават и в неделя и понеделник максималните ще са между 30° и 35°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
8 големи пожара продължават да горят в Хасковско
8 големи пожара продължават да горят в Хасковско
Атанас Рибарски: Незаслужена загуба, шансовете остават равни
Атанас Рибарски: Незаслужена загуба, шансовете остават равни