НОВИНИ

Съществува ли "сатанинска дрога" в реалния живот?

bnt avatar logo
от Татяна Йорданова
20:38, 24.04.2020
8081
Чете се за: 01:07 мин.
У нас

За разследването на катастрофата, при която загина Милен Цветков. Назначена е експертиза, която трябва да идентифицира шофьора на джипа от записите от няколко камери.

За катастрофата са обвинени двама - 22-годишния Кристиан Николов, който е шофирал въпросния джип след употребата на коктейл от 4 наркотика и майка му Десислава Пешева за това, че е предоставила автомобила на дрогирания Кристиан.

Появи се непотвърдена официално информация, че Кристиан е употребявал и така наречената "сатанинска дрога", получила популярност като дрогата на богаташите.

Съществува ли наистина такъв наркотик - попитахме специалист.

В кафявото малко шишенце се крие "сатанинската дрога". Но само във филма "Страх и омраза в Лас Вегас". Твърди се, че се добива от адреналина в кръвта на малки деца.

Д-р Цветеслава Гълъбова, психиатър: На мен не ми е известно да съществува такъв наркотик в реалния живот. Механизмът, по който е описан, че се получава, си е чиста художествена измислица.

По-лошо от разказаните неистински истории са купените истински дизайнерски наркотици. И в интернет се продават такива под формата на чай, билки или ароматизатори.

Д-р Цветеслава Гълъбова, психиатър: От пациенти съм чувала, че се купува по интернет дизайнерска дрога, но на какви цени - със сигурност много високи, непосилни за повечето хора.

Комбинацията от наркотици е не по-малко опасна от сатанинския наркотик. И винаги дава измамното чувство за геройство.

Д-р Цветеслава Гълъбова, психиатър: Описанието, което дават е от "Летя в небесата" до "Бог съм!", усещане, че можеш да ходиш по вода, да летиш, халюцинации, виждане на разни неща, чуване на разни неща.

БНТ: Възможно ли е родител на един такъв човек да не забележи, че този човек е зависим, той да го прикрива?
Д-р Цветеслава Гълъбова, психиатър: Не, категорично не е възможно. Той ще го познае само по това, че влиза в стаята по определен начин.

Рано или късно всяка комбинация от наркотици става недостатъчна, за този, който я ползва.

Д-р Цветеслава Гълъбова, психиатър: Добавя нови неща, иска още и още, и още.

За разлика от филма обаче, тук финалът обикновено не е щастлив. И цената, която околните плащат, често е непосилно висока.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проектът АЕЦ „Белене“ се забавя заради коронавируса
Проектът АЕЦ „Белене“ се забавя заради коронавируса
7 000 автомобила и 310 автобуса са влезли в България
7 000 автомобила и 310 автобуса са влезли в България