НОВИНИ

Саутхемптън обърна Тотнъм насред Лондон

саутхемптън обърна тотнъм насред лондон
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:36, 09.02.2022
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Тотнъм допусна изненадваща домакинска загуба с 2:3 от Саутхямптън в мач от 24-ия кръг на английската Висша Лига.

Домакините отбелязаха попадение в 13-ата минута чрез бранителя Кристиан Ромеро, който с глава засече центриране от фал на Сон, но голът бе отменен заради засада на аржентинския футболист на лондончани.

Пет минути по-късно "шпорите" откриха головата си сметка в двубоя. Пиер Хойберг центрира по земя в наказателното поле на "светците", а в опит да изчисти Ян Беднарек си вкара автогол.

Гостите изравниха в 23-ата минута чрез нападателя Армандо Броха, който засече остро центриране на Роман Перо в пеналтерията на домакините.

Съставът на Антонио Конте отново поведе в резултата в 70-ата минута. Бързо развита контраатака позволи на Лукас Моура да центрира отдясно в наказателното поле на Саутхямптън, а нахлуващият от задна позиция Сон с удар от въздуха прати неспасяемо топката в далечния ъгъл на Фрейзър Фостър.

Набезите на "светците" за ново изравнително попадения дадоха резултат в 78-ата минута, когато Джеймс Уорд-Праус центрира в наказателното поле на Тотнъм, а Мохамед Елионуси с глава прати кълбото в мрежата за Юго Лорис.

Пет минути по-късно ново центриране на Уорд-Праус в пеналтерията на гостите намери отлично Че Адамс, който оформи крайното 3:2 в полза на Саутхямптън.

В класирането Тотнъм е седми с 36 точки, колкото има и шестият Арсенал, но отборът на Микел Артета е с по-добра голова разлика от тази на "шпорите". Саутхямптън пък е десети с 28 точки от 23 изиграни срещи.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Милан разби Лацио и оформи ново дерби с Интер на 1/2-финалите за Купата на Италия
Милан разби Лацио и оформи ново дерби с Интер на 1/2-финалите за Купата на Италия
Манчестър Сити победи новия тим на Ериксен и дръпна с 12 точки пред Ливърпул
Манчестър Сити победи новия тим на Ериксен и дръпна с 12 точки пред Ливърпул