НОВИНИ

СДС искат да се явят на изборите отново с ГЕРБ

сдс искат явят изборите отново герб
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
14:18, 17.05.2021
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

Кандидати за народни представители на челни позиции в листите ще искат от Съюза на демократичните сили по време на разговорите с ГЕРБ за общо явяване на предстоящите избори. Това заяви председателят на СДС Румен Христов в Русе, откъдето започна обиколката му по партийните структури в страната.

Миналата седмица СДС проведе Национален изпълнителен съвет, на който са набелязани насоките за парламентарния вот на 11 юли.

По думите на Румен Христов, тъй като гласовете, които биха получили, няма да са достатъчни за влизане в парламента, ако се явят самостоятелно на изборите, започват преговори с ГЕРБ за коалиция, както това се случи на евровота и на изборите през април.

Ще настояват за по-предни места в листите за техните представители и ще предложат по-широко гражданско присъствие, което ще бъде с проевропейска и пронатовска ориентация.

От СДС обмислят и различни варианти за изборите ако не се получи коалицията с ГЕРБ – самостоятелно явяване, участие в патриотично-консервативен блок или заедно с "Демократична България".

По отношение на предстоящите избори, Румен Христов очаква проблеми с машинния вот, който стана задължителен за всички секции с над 300 гласоподаватели.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Волен Чинков ще ръководи финала за Купата на България
Волен Чинков ще ръководи финала за Купата на България
Йомов: Подготвени сме перфектно за финала
Йомов: Подготвени сме перфектно за финала