НОВИНИ

Себастиан Льоб с втора етапна победа в Рали Дакар

Льоб излезе на трета позиция във временното класиране на състезанието, лидер продължава да бъде Сайнц, който завърши втори в шестия етап.

себастиан льоб втора етапна победа рали дакар
Снимка: A.S.O./A.Vincent/DPP
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:45, 12.01.2024
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Себастиен Льоб (Продрайв) спечели шестия етап на Рали Дакар, който продължи 48 часа и в който екипажите нямаха право на сервизна помощ и трябваше задължително да спят на палатки в пустинята. Това е втора етапна победа на деветкратния световен рали шампион в тазгодишното състазание, с която той излезе трети в общото класиране и изравни постижението на легендата на Мицубиши Хироши Масуока – и двамата вече имат по 25 спечелени етапа.

До задължителната почивка вчера начело беше Карлос Сайнц (Ауди), следван от съотборника си Матиас Екстрьом, но в последната третина на етапа Льоб беше по-бърз и от двамата. Себ догони Екстрьом още на първата междинна контрола за деня, а при бивак F вече беше настигнал и Сайнц, който остана на 2 минути и 1 секунда от французина на финала на етапа. Екстрьом изостана от двете рали звезди в края на етапа и завърши на 10 минути зад тях.

Маратонският етап с дължина 549 километра се оказа фатален за амбициите на миналогодишния победител Насер Ал-Атия (Продрайв), който преследва шеста победа в състезанието. Днес Ал-Атия излезе пети в класирането за етапа малко преди края на етапа, но на километър 530 след старта Насер спря заради повреда в колата. Пилотът от Катар успя да завърши етапа днес, но загуби почти 3 часа, което го смъкна на 6-ото място в общото подреждане. Вчера Ал-Атия беше трети, на 21 минути и 41 секунди от Сайнц.
Утре е почивен ден в Рияд, а Сайнц има аванс от 20 минути и 21 секунди пред Екстрьом в общото класиране, Льоб е трети – на 29:31 минути от лидера шест етапа преди финала.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рафиня няма да участва във финала за Суперкупата на Испания заради контузия
Рафиня няма да участва във финала за Суперкупата на Испания заради контузия
Никола Калистрин в Топ 50 на европейското първенство по ски-алпинизъм
Никола Калистрин в Топ 50 на европейското първенство по ски-алпинизъм