НОВИНИ

Седем са кандидатите за кметския стол в Кърджали

шестима кандидати искат седнат кметския стол кърджали
bnt avatar logo
от БНТ
01:38, 27.09.2023
Чете се за: 05:17 мин.
У нас
Слушай новината

Никола Чанев е кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на Кърджали на предстоящите местни избори. Той е и водач на листата на партията с кандидати за общински съветници. Роден е в Кърджали на 13 март 1981 г. Семеен с едно дете. По образование е финансист, а по професия – данъчен, като към момента на номинацията си заема поста областен управител на Кърджали. На управленската длъжност е за втори път. Има бакалавърска степен „Икономика, управление и финанси на търговията” от Университета за национално и световно стопанство. Магистър е по „Счетоводство и контрол“ от същия университет. Досегашният му трудов стаж е преминал в кърджалийския клон на териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Пловдив на различни длъжности, както и в Областна администрация – Кърджали, като областен управител.

Движението за права и свободи регистрира Ерол Мюмюн като кандидат за кмет на община Кърджали. Роден на 25 май 1979 г., по образование е финансист. Семеен, с две деца. Висшето си образование е завършил в Университета за национално и световно стопанство. През последните 15 години е работил в банковия сектор, като е заемал различни длъжности. От 7 години е директор на банков клон в Кърджали. Бил е и един мандат общински съветник от ДПС в Кърджали, както и председател на Постоянната комисия по бюджет и финанси в ОбС.

Юристът Даниела Петрова е кандидатът за кмет на община Кърджали от ПП „Възраждане“. Родена през 1980 г. в Кърджали, семейна с две деца. Завършила е право в Университета за национално и световно стопанство в София. Адвокат на свободна практика. Работила е няколко години в Областна администрация – Кърджали. Била е председател на Районна избирателна комисия. Даниела Петрова е и водач на листата на ПП „Възраждане“ за общински съветници в Кърджали.

Инж. Костантина Карабоюкова е кандидатът на Коалиция “БСП за България“ за кмет на Кърджали. Родена през 1991 г. в родопския град. Семейна, с две деца. Инженер по образование. Завършила е Технически университет – София, филиал Пловдив, специалност „Компютърни системи и технологии“. Работи като ръководител, завеждащ компютърен кабинет, в Средно училище „П.Р. Славейков“ в Кърджали. Константина Карабоюкова е председател на младежкото обединение на областната структура на БСП в Кърджали и член на Националния съвет на БСП.

КП „Заедно за силна община“ издигна Митко Синабов като кандидат за кмет на община Кърджали. Роден е на 19 септември 1965 г. Той е магистър „Водоснабдяване и канализация” и „Противопожарна техника и безопасност”, квалификация „Строителен инженер по ВиК” от Висш институт на МВР. Магистър е и по „Право”, квалификация „Юрист” от Югозападен университет „Неофит Рилски” в Благоевград. Има преквалификация по специалност „Бизнес и държавна администрация” от Университета за национално и световно стопанство. Член е на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране, секция „Водно строителство”. Работел в е системата на МВР. Бил е заместник-кмет на община Кърджали в периода 2003 - 2007 г., както и общински съветник в периода 2007 - 2011 г. Работил е като консултант по специалността си в частни фирми. Към настоящия момент също е консултант и управител на проектантска и консултантска фирма.

ПП “Национално движение за права и свободи“ издигна Гюлшен Садулла за кмет на Кърджали. Тя е и водач на листата на партията за общински съветници в родопската община. Родена на 23 януари 1969 г., завършва средното си образование в България, а висшето в Турция. Тя е икономист с диплома от университета „Улудаг“ в Бурса. Била е митнически служител в Бурса. От 15 години е в България. Вдовица, с едно дете. Занимава се с частен бизнес в областта на хотелиерството и ресторантьорството.

Радослав Милев е регистрираният от КП „Продължаваме Промяната“ – „Демократична България“ кандидат за кмет на община Кърджали. Милев е от град Кърджали. Роден е на 9 февруари 1976 г., семеен, с две деца. Завършил е Езиковата гимназия в града, а след това продължава образованието си в Университета за национално и световно стопанство в град София. От 1999 г. развива частен бизнес в града, в сферата на търговията, ресторантьорството и хотелиерството. Два мандата е общински съветник в Кърджали.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Девет са кандидатите за кметския пост в Ловеч
Девет са кандидатите за кметския пост в Ловеч
Ювентус успя да се справи с Лече и се изкачи до второто място
Ювентус успя да се справи с Лече и се изкачи до второто място