НОВИНИ

Селин Дион на корицата на "Вог", където говори открито за болестта

селин дион отмени всичките концерти заради здравословни проблеми
Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
16:41, 24.04.2024
Чете се за: 03:02 мин.
По света
Слушай новината

Канадската певица Селин Дион, която продължава да води битка с болестта, разказва за нея в първото си интервю след оповестяването на диагнозата. Тя говори откровено пред френското издание на списание "Вог". Певицата е на корицата на новия му брой.

Диагностицирана през есента на 2022 г. с рядко неврологично заболяване, известно като Синдром на скования човек, 56-годишната звезда от Квебек разкрива, че се подлага на "спортна, физическа и вокална терапия" пет дни в седмицата, по време на която работи както върху тялото, така и върху гласа си.

"Нещата вървят добре, но това е много работа. Ден след ден", доверява певицата в пространно интервю.

"Не съм преборила болестта, тя все още е в мен и ще бъде завинаги. Ще намерим начин - дори силно се надявам на чудо, да я излекуваме с научни изследвания, но трябва да се приспособя да живея с нея", казва Селин Дион.

Запитана за възможността да се върне на сцената, певицата казва, че не е в състояние да отговори на този въпрос.


"Не знам. Тялото ми ще ми каже", споделя Дион в интервюто, придружено от няколко снимки на звездата, облечена за случая от най-добрите френски дизайнери.

Във видеоинтервю изпълнителката, продала над 250 милиона копия от албумите си, коментира и редица ключови аспекти от 40-годишната си кариера. На моменти се чува как тя пее за по няколко секунди.

В началото на февруари Селин Дион изненадващо се появи за кратко на церемонията за наградите "Грами" в Лос Анджелис, за да връчи водещия приз за албум на годината на Тейлър Суифт.

Звездата от Квебек не се е появявала на сцена от концерта в Нюарк, САЩ, през март 2020 г. Световното ѝ турне Courage беше прекъснато от пандемията от ковид. От 2021 г. певицата страда от прояви на Синдрома на скования човек. Засягащ приблизително един човек на милион, този синдром причинява силна болка и затруднено движение, което не позволява извършването на физически натоварващи дейности.

В края на януари беше съобщено, че предстои пускането на документален филм за певицата I Am: Celine Dion (Аз съм: Селин Дион), в който тя иска да "повиши осведомеността" за болестта си.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сахарският пясък ще се изтегли от България до два дни, прогнозират синоптици
Сахарският пясък ще се изтегли от България до два дни, прогнозират синоптици
Асен Василев: Изфабрикувано ми изглежда твърдението, че Димитрови са влизали в МФ
Асен Василев: Изфабрикувано ми изглежда твърдението, че Димитрови са влизали в МФ