НОВИНИ

Септември София започна зимна подготовка с двете нови попълнения

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:50, 04.01.2023 (обновена)
Чете се за: 03:32 мин.
Спорт
септември софия започва зимна подготовка попълнения
Снимка: start-photo.bg
Слушай новината

Отборът на Септември София стартира днес зимната си подготовка.

Участие в днешното занимание взеха двете нови попълнения на "синьо-червените" Константин Чешмеджиев, който разтрогна със Славия и Валентин Йосков, който ще играе за Септември под наем от ЦСКА 1948.

От клуба съобщиха още, че към тима предстои да се присъединят още двама нови футболисти.

"Да, имаме четирима нови, но двама са също млади – Сами и Митков. Знаете мотото на собственика, знаете каква е идеята на клуба. Освен новите, има и доста момчета от школата на клуба, които ще се включат в подготовката. Това е пътят, ние си следваме този път. За мене загубените точки през есента не са били неочаквани, а просто грешки на растежа. Но с мачовете се трупа и постоянството. Всеки иска постоянство, защото то е признак за класа. Това е нашата цел, да има развитие на нашите футболисти, да няма големи амплитуди", коментира Петров.

"Надявам се, че ще има и други нови, освен тези четири, но не мога да говоря за имена. На нито една позиция не бих се лишил от качествено попълнение, но на първо място може би трябва да вземем един халф", заяви още наставникът.

По отношение на напускащите, Петров заяви, че не знае за вариант Асен Чандъров да се върне в Левски, за каквато възможност пише в някои медии. Ако това се случи, ще означава излизането на още един важен халф след Красиян Колев, който вече е в Пловдив.

"Нашите цели са ясни на всички. Целта ни е да продължим да играем футбол, който да радва окото и най-важното, да успеем да съхраним мястото си в Първа Лига", заяви младият старши треньор на септемврийци Светослав Петров.

Бившият халф на ЦСКА и националния отбор описа и плановете за подготовка. До 22-и януари Септември ще тренира при домашни условия, когато ще замине за Турция на лагер. До тогава ще се изиграят две контролни срещи с отбори от Втора лига – Спортист (Своге) и Струмска слава (Радомир).

"На 22-и заминаваме, имаме 4 контроли там. И след завръщането ще изиграем още един мач, но зависи от датата за първия ни контролен мач – дали в петък, уикенда или в понеделник ще бъде той. Най-важното е всички футболисти да са налични и да няма контузии и проблеми", обяви Петров.

След края на есенния полусезон в Първа лига Септември София заема 12-та позиция с актив от 15 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Челен удар на заледен път в Рила, има ранен
Челен удар на заледен път в Рила, има ранен
Изложба на открито: Една млада столица пътува по света (Снимки)
Изложба на открито: Една млада столица пътува по света (Снимки)