НОВИНИ

Шампион 2006 с успешен старт на новия сезон в женската А група

Баскетболистките на Ирена Колева се справиха с Академик Пловдив

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
15:54, 12.10.2024
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Шампион 2006 с успешен старт на новия сезон в женската А група
Снимка: bgbasket.com
Слушай новината

Шампион 2006 стартира успешно новия сезон в женската А група. Баскетболистките на Ирена Колева отказаха Академик Пловдив със 78:66 в мач от първия кръг. В зала "Триадица" столичанки показаха по-добро лице през второто полувреме и по този начин успяха да се наложат срещу състезателките на Елена Петрова.

Маргарита Чипова и Анастасия Калева помогнаха на гостите да вземат предимство още в началото. До края на частта домакините не успяха да противодействат и това помогна на пловдивчанки да дръпнат с 6 точки.

Началото на втората част бе доста по-равностойно, а добрите изяви на Елена Георгиева помогнаха на столичанки да постигнат пълен обрат. Това обаче не попречи на Каролина Кирилова, Чипова и Калева да отговорят, за да поставят равенството на таблото при 33:33 на голямата почивка.

Третата част стартира равностойно и честата смяна на водачеството се превърна в тенденция. Постепенно Валерия Стойчева се разигра и отборът от София успя да влезе в ролята на лидер, повеждайки с 8 точки в края на предпоследния период.

Шампион продължи в същия дух и за начало на финалната десетка, когато авансът му стана двуцифрен. Калева направи опит да върне тима от Пловдив в играта и почти собственоръчно успя, но Моника Манолова и Стойчева отговориха, за да оставят победата в лагера на домакините.

Валерия Стойчева бе над всички за победителките с 26 точки и 13 борби. Елена Георгиева остана на крачка от трипъл-дабъл, отчитайки с с 20, 9 овладени под двата ринга топки и впечатляващите 11 откраднати топки.

Анастасия Калева отвърна за Академик с 22 точки и 15 борби. Маргарита Чипова завърши с 20 и 16 овладени под двата ринга топки, Каролина Кирилова вкара 11 точки.

На 19 октомври (събота) Шампион ще приеме Локомотив София, а Академик ще бъде домакин на Рилски спортист.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Денислава Глушкова се класира за финал на турнир в Гърция след 4:44 часа игра
Денислава Глушкова се класира за финал на турнир в Гърция след 4:44 часа игра