НОВИНИ

Шампионът Тампа Бей с втори успех срещу Флорида

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
11:55, 19.05.2021
Чете се за: 01:30 мин.
Спорт
шампионът тампа бей втори успех флорида
Слушай новината

Носителят на Купа "Стенли" Тампа Бей надделя с 3:1 срещу домакина Флорида и поведе с 2-0 победи в серията от първия кръг в плейофите на Националната хокейна лига.

Андрей Василевски отрази 32 шайби, а Стивън Стамкос, Ондржей Палат и Яни Гурд вкараха за шампионите, които завърши на трето място в редовни сезон в Централната дивизия.

Крис Дриджър, който дебютира като титуляр в елиминациите на 27-ия си рожден ден, спаси 26 удара за Флорида, а Мейсън Марчмънт реализира, но това не беше достатъчно.

Тристан Джари парира 37 изстрела, а Питсбърг се наложи с 2:1 над гостуващия Ню Йорк Айлъндърс и изравни на 1-1 победи резултата в серията. Джари записа първи успех в едва третия си старт в плейофите, а Брайън Ръст и Джеф Картър се разписаха за шампиона в Източната дивизия.

Алекс Тък вкара два пъти, а Лас Вегас спечели с 3:1 срещу гостуващия Минесота и изравни резултата в серията на 1-1 победи. Марк-Андре Фльори отрази 34 удара, а Жонатан Маршесо също вкара за домакините, които завършиха втори в Западната дивизия.

Мат Думба се разписа за Минесота.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зрелостниците писаха по "Песента на колелетата" на Йовков
Зрелостниците писаха по "Песента на колелетата" на Йовков
Бостън си осигури място в плейофите на НБА след 50 т. на Тейтъм
Бостън си осигури място в плейофите на НБА след 50 т. на Тейтъм