НОВИНИ

Шави Ернандес: Не е лесно да напуснеш клуба на живота си

Наставникът изрази благодарности към всички в клуба, помогнали му да постигне успехите си

Шави Ернандес Барселона
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
23:55, 24.05.2024
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Барселона Шави Ернандес, който ще се раздели с отбора след края на сезона, се обърна към феновете на тима в профила си в социалната мрежа Инстаграм.

В началото на тази година той обяви, че ще напусне клуба, но след това бе разубеден точно от Лапорта и реши да остане. Отношенията между двамата обаче отново се влошиха в последните седмици, което доведе и до раздялата

"Скъпи фенове, времето ми начело на Барселона ще приключи в неделя. Никога не е лесно да напуснеш клуба на живота си, но аз го правя много горд след две години и половина начело на състав, която бе като мое второ семейство", започна Шави.

"Искам да благодаря за подкрепата и обичта на феновете, които винаги са били до мен и винаги са ми показвали същата любов, както по времето, когато бях футболист. От неделя ще бъда още един човек на трибуните, защото преди да стана футболист или треньор, аз съм привърженик на Барселона и искам само най-доброто за клуба, който винаги ще ме има на разположение", написа още испанският специалист.

"Работих с фантастични играчи и със страхотен персонал. Благодарение на всички тях постигаме поставените цели, които завършиха миналата година с Ла Лига и Суперкупата. Този сезон нещата не вървяха така както искахме, но помогнахме да израсне ново поколение млади футболисти от Ла Масия, които вдъхновяват всички нас, феновете на Барселона.

Много благодаря на всички. На феновете, играчите, персонала, служителите на клуба, президента, Борда на директорите, спортните директори, медиите и всички, с които съм споделил пътуването през тези два сезона и половина. Пожелавам най-доброто на клуба, който нося в сърцето си", завърши Шави Ернандес.

View this post on Instagram

A post shared by Xavi Hernández (@xavi)

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жирона разгроми Гранада в последния си мач от сезона
Жирона разгроми Гранада в последния си мач от сезона
Болоня завърши сезона в Серия А със загуба от Дженоа
Болоня завърши сезона в Серия А със загуба от Дженоа