НОВИНИ

Шефът на 3-о районно в Пловдив укрил видеозаписи от катастрофата на Великден

bnt avatar logo
от БНТ
12:09, 27.05.2021
Чете се за: 02:05 мин.
Криминално
Слушай новината

Ново, четвърто обвинение повдигна прокуратурата в Пловдив на Самуил Хаджиев, началник на Трето районно управление в града, който е с постоянна мярка "задържане под стража" за други тежки престъпления.

Според държавното обвинение той е укрил видеозаписи от катастрофата на Околовръстното шосе с три жертви на Великден. Днес в Апелативния съд в Пловдив задържаните полицаи обжалват мярката, постановена им на първа инстанция.

На 10 май, като полицейския началник на 3-о районно, той е помогнал на Иво Даскалов, който е обвинен за катастрофата, да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване. Според държавното обвинение Хаджиев е разпоредил на полицейски служител от криминална полиция на 3-о районно да изземе флашка с видеозаписи от видеокамери на автомивка и автосалон на Околовръстния път с пряка връзка към самото шосе. Времевият отрязък на записите е малко след 22.00 часа на 2 май, когато се случи и въпросната тежка катастрофа, а същите видеозаписи не са били приобщени към доказателствата за тежкия инцидент.

20 000 лв. парична гаранция за шофьора, причинил катастрофата на Великден

Днес в съдебната зала прокуратурата поиска да бъдат приобщени нови 9 тома с материали към събраните от предишните обвинения за тежки криминални престъпления, сред които покровителстване на наркоразпространението, опит за кражба на 500 кг марихуана от склад за медицински коноп в село до Асеновград и отвличане.

Въпреки че в предходните дни Хаджиев е получил тежка бъбречна криза, той все пак се яви в съдебната зала, както и другите задържани.

Вижте повече във видеото.

Автор: Мариела Хубинова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Преслав Боруков бе освободен от лагера на България U21
Преслав Боруков бе освободен от лагера на България U21
Клеят – най-взискателната настилка за тенисистите (ВИДЕО)
Клеят – най-взискателната настилка за тенисистите (ВИДЕО)