НОВИНИ

Започнаха Ботеви дни 2021 г. във Враца (СНИМКИ)

bnt avatar logo
от БНТ
13:19, 27.05.2021
Чете се за: 01:57 мин.
Регионални
Слушай новината

Откриха Ботеви дни 2021 г. във Враца. Днес на централния площад в града под Околчица изпратиха походниците в 74-ия Национален туристически поход "По пътя на Ботевата чета" от Козлодуй до Околчица.

Тази година Ботевският организационен комитет взе решение походът от Козлодуй до Околчица да премине под формата на Ботева щафета, предвид пандемията от COVID-19.

Кметът на Община Враца Калин Каменов връчи походното знаме на ръководителя на похода.

"Тази година ми е за пети път като ръководител на похода. Самите групи ще бъдат разделени на етапи. Няма да участват от Козлодуй до Околчица, поради простата причина, че няма да има биваци. Всичко ще бъде във вид на щафета - свършва дадена община, свършва и преходът за техните участници", каза ръководителят на похода Евгени Филипов.

"От много време искам, може би от шести клас. И тази годна най-накрая с моите приятели решихме да се запишем. До колкото знам ние сме от един от най-тежките терени и очаквам много запознанства, приятелства и с хубави изживявания", каза Лилия Ангелова от ППМГ "Акад. Ив. Ценов".

"Тази година ще ми бъде трета, ако може тази година да сметне за поход, че ще караме само последните два прехода. Пожелавам доста хубаво време, да не вали дъжд, да не пече много силно слънце и да са с настроение", каза Ростислав Петров, който е участник в прехода от ПЕГ "Йоан Екзарх".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
И ДКСИ потвърдиха, че достъпът на Бойко Рашков до класифицирана информация е отнет
И ДКСИ потвърдиха, че достъпът на Бойко Рашков до класифицирана информация е отнет
Революция във футбола: УЕФА премахва правилото за гол на чужд терен!
Революция във футбола: УЕФА премахва правилото за гол на чужд терен!