НОВИНИ

Шефът на ЦРУ: Путин се опитва да спечели време, за да измисли как да се справи с Пригожин

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
11:41, 21.07.2023
Чете се за: 01:50 мин.
По света
Снимка: БГНЕС/Архив
Слушай новината

Владимир Путин се опитва да спечели време, за да измисли как да се справи с Евгений Пригожин. Това заяви директорът на ЦРУ Уилям Бърнс, в рамките на форума по сигурността в Аспен.

Метежът, организиран преди месец, от лидера на частната военна компания "Вагнер", показа сериозни слабости във властовата структура, изградена от Путин. Той вероятно все още търси възможност за възмездие срещу Пригожин, каза още Бърнс.

Не е ясно къде точно се намира лидера на "Вагнер", но клипове в мрежата показват, че той е бил както в Русия, така и в беларуската столица Минск. Частната армия все още е от значение за Кремъл и оперира на много места в Африка. Не е изключено Путин да се опита да дистанцира Пригожин от наемниците му, каза още директорът на ЦРУ Уилям Бърнс:

"Метежът на Пригожин показа тези слабости, но разкри и грешната преценка на Путин още при започването на тази инвазия. И мисля, че има връзка между това, което се случва на бойното поле, и процесите, които се случват в Русия. Ако и когато украинците постигнат успех на бойното поле, това ще накара все повече руснаци - които са част от елита, и извън него, да обърнат внимание на критиката на Пригожин за войната."

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Директорът на ФБР, който се изправи пред Тръмп, в интервю за БНТ
Директорът на ФБР, който се изправи пред Тръмп, в интервю за БНТ
Домакинът Франция изхвърли Дания от Хопман къп 2023
Домакинът Франция изхвърли Дания от Хопман къп 2023