НОВИНИ

Шефът на Лубе: Левски по нищо не отстъпва на италианските клубове

шефът лубе левски нищо отстъпва италианските клубове
Снимка: ВК Левски София
bnt avatar logo
от БНТ
20:11, 11.09.2022
Чете се за: 04:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Генералният директор на волейболния шампион на Италия Кучине Лубе Бепе Кормио говори за първи път за партньорството с Левски София. Шефът на Лубе даде интервю за клубния сайт на "сините".

Кормио обяви началото на партньорството с Левски, първата стъпка е изявата на Александър Къндев и Симеон Николов с екипа на шампиона.

След своеобразния дебют на шампиона на Италия в контрола с Гротадзолина в един доста променен състав и с последиците от триседмична подготовка във фитнеса генералният директор Бепе Кормио разказа за моментната ситуация в Кучине Лубе и говори за първи път открито за подготвящото се партньорство с българския клуб Левски. Идеята за него се появи между президентите му Владимир Николов, Давид Давидов и основния партньор Атанас Гаров и достигна връхна точки при визитата на Кормио в София наскоро.

Отчитайки високите резултати при подрастващите, където Кучине Лубе и Левски имат водещо присъствие в държавите си, бе постигнато съгласие за споделяне на опит и методологии на работа.

"Срещу Видекс се получи една приятна тренировка. Все още сме в началото и отсъствието на състезатели не ни позволява да покрием напълно всеки пост. Янт не бе в състояние да скача, Гарсия игра като посрещач и се редуваше със Зайцев в тази роля. Диамантини не беше на ниво и се налагаше да се правят смени със състезатели от школата. Това, което направи добро впечатление, са отборният дух и желанието да се надгражда. В следващите проверки ще се представим по-добре", заяви Кормио.

"Както са забелязали зрителите в залата, на пейката имаше и двама обещаващи българи, роденият през 2005 г. Александър Къндев и година по-малкият Симеон Николов, брат на Александър Николов. Тяхната изява в Чивитанова се получи по желание на техния клуб Левски, с който сме близо до подписване на договор за сътрудничество. Съвсем наскоро бях в София и с ръководството на българския клуб поставихме основите на един протокол за съвместно развитие. В Италия сме свикнали да мислим, че ние сме черешката на тортата по отношение на волейбола, че сме най-добри в организацията. Това, което видях в София, обаче не отстъпва по нищо. Левски е построил изключително модерен спортен комплекс, който дава всички предпоставки за работа от сутрин до вечер. Клубът разполага с над 100 деца, които се редуват на игрищата. За мен това бе наистина вдъхновяващо, всъщност освен да договарям споразумения, аз отидох и да науча нещо от колегите. Между другото в Левски имат за главен треньор в мъжкото направление един наш сънародник – Андреа Буратини, който е допринесъл с качество", добави шефът на Лубе.

"Това българското предприемачество, приложено към волейбола, е зашеметяващо и може само да ни вдъхнови. Моите искрени поздравления за Левски", завърши Бепе Кормио.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От специалните ни пратеници в Лондон: Хиляди изпращат кралица Елизабет II в последния ѝ път
От специалните ни пратеници в Лондон: Хиляди изпращат кралица Елизабет II в последния ѝ път
Въпреки помощта техниката в село Слатина не достига за разчистването на щетите от потопа
Въпреки помощта техниката в село Слатина не достига за разчистването на щетите от потопа