НОВИНИ

Шефът на организационния комитет на Париж 2024: Приветстваме и уважаваме решението на МОК за спортистите от Русия и Беларус

шефът организационния комитет лои париж 2024 приветсваме уважаваме решението мок спортистите русия беларус
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
20:22, 12.12.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Организаторите на Летните олимпийски игри в Париж 2024 приветстваха решението на Международния олимпийски комитет (МОК) за това неутрални спортисти от Русия и Беларус да се включат в най-големия спортен форум.

В интервю за агенция "Ройтерс" шефът на организационния комитет Игрите във френската столица Тони Естанге сподели, че той и неговият екип уважават това решение и ще посрещнат всички състезатели от тези две страни, които отговарят на условията на МОК.

"Като организационен комитет, ние приветстваме и уважаваме това решение. Ние ще посрещнем тези спортисти... да участват в рамките на правилата, които са посочени, което означава без знамена, без химни, без официални лица, без отборни спортове. Така че тези делегации ще бъдат много малки, но ще бъдат добре дошли в Париж 2024 година", коментира Естанге.

Припомняме ви, че миналата седмица от МОК взеха решение да допусне до Олимпийските игри в Париж 2024 общо 11 спортисти от Русия и Беларус, които са потвърдили, че не подкрепят руската инвазия в Украйна. Всички те ще участват в индивидуални спортове под неутрален флаг, като от МОК са взели решение, че знаме, химн, цветове или всякакви други идентификации на Русия или Беларус няма да бъдат показвани по време на Игрите.

В същото време нито едно руско или белоруско правителство или държавен служител няма да бъде поканен или акредитиран за Париж 2024.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Противодействието на киберпрестъпленията обсъдиха Борислав Сарафов и испанския му колега
Противодействието на киберпрестъпленията обсъдиха Борислав Сарафов и испанския му колега
Дея спорт оглави подреждането в НВЛ след лесна победа срещу Хебър
Дея спорт оглави подреждането в НВЛ след лесна победа срещу Хебър