НОВИНИ

Шофьорът на джипа, блъснал мъж пред столична болница: Нямах спирачки

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
12:16, 15.07.2022 (обновена)
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Възрастен мъж е с опасност за живота, след като беше блъснат на Околовръстното шосе в София. Пострадалият е портиер на болница "Сити клиник". Приет е в противошокова зала на ВМА с множество травми.

65-годишният портиер на частната болница се бори за живота си. Има два счупени крака и травма на главата. На мястото редовно паркират тежкотоварни автомобили, защото малко по-надолу има спедиторска фирма, постоянно се извършва разтоварване и натоварване на каменен материал.

От болницата многократно през последните 5 години са изпращали сигнали до Столичната община, Пътната полиция и кмета на района, но мерки не са взети, не се спазва и ограничението в локалното платно от 60 километра в час.

"Нямах спирачки, паднаха. Преди мен бяха два камиона, аз дадох сигнал", заяви пред БНТ шофьорът на джипа Василий.

"Ежедневно се създава риск за гражданите, които преминават по този тротоар и които се опитват да преминат това кръстовище. Тук на кръговото има няколко произшествия, тежки катастрофи, които са се случвали. Очакваме като пасивни наблюдатели и се опитвахме да помагаме на движението да не се случва това, което стана, но в опита да помагаме пострада нашият служител", допълни Андрей Марков, управител на болницата.

"Има наш полицейски патрул и ги санкционираме да не спират. Те не слушат и продължават. Имало е предложение в Общинския съвет на София, дадено е предложението, но не са затворили фирмата. Какво можем да направим ние от полицията ми кажете. Нашата работа е като ни се обадят по сигнал да отидем да вземем отношение. И както виждате вземаме отношение. И ще ви покажа колко сме санкционирали от тези тирове", каза още Тенчо Тенев, директор на "Пътна полиция-София".

След този инцидент спедиторската фирма ще бъде затворена.

Вижте още в прякото включване на Карина Караньотова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мустафа Карадайъ: Политическата логика диктува, че ще има предсрочни избори
Мустафа Карадайъ: Политическата логика диктува, че ще има предсрочни избори
Сертифицираха втори газов оператор
Сертифицираха втори газов оператор