НОВИНИ

Шофьорка лети със 145 км/ч на пътя Пазарджик - Пловдив

bnt avatar logo
от БНТ
20:50, 14.01.2021
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

Скандално - жена лети с колата си със 145 км/ч при ограничение 60 км/ч на пътя Пазарджик - Пловдив. Полицията в Пловдив е с рекорд по установени нарушения на пътя за изминалата година - най-много от подвижните камери за следене на трафика.

След ремонт за 18 милиона лева, 15-километровата отсечка от главния път между Пловдив и Пазарджик е предпочитана пред магистрала "Тракия". В един от участъците камерата на дежурен пътен патрул засича автомобил със скорост над два пъти по-висока от ограничението.

По обновения първокласен път автомобилът се е движил със скорост от 145 км/ч, а разрешената скорост в участъка е само 60 км/ч.

"Незабавно е установена водачката и към нея са предприети предвидените от закона за движение по пътищата мерки", заяви инспектор Ботьо Гиргинов от КАТ "Пътна полиция" в Пловдив.

Глобата за това нарушение е 900 лева. А шофьори, които пътуват между Пазарджик и Пловдив, казват, че често стават свидетели на рискови изпреварвания с бясна скорост.

"До някаква степен е по-широк от другите пътища и позволява, но малко или много винаги има предпоставка за произшествия", коментира Радослав.

За изминалата година от пловдивската дирекция отчитат ръст със 185% на заснетите нарушения на скоростта.

Репортер: Димитър Димитров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пропадна пътят между кърджалийските села Рогозче и Овчево
Пропадна пътят между кърджалийските села Рогозче и Овчево
Асфалтират улица в София, докато вали дъжд
Асфалтират улица в София, докато вали дъжд