Ще оглави ли Асена Сербезова Министерството на здравеопазването в следващия кабинет?

Цанка Николова
от Цанка Николова
09:52, 08.12.2021
6277
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Председателят на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Сербезова, чието име се завъртя в медийното пространство като кандидат за министър на здравеопазването, нито потвърди, нито отрече дали тя ще заеме този пост. Посочи, че все още е рано да се говори, а решението ще бъде взето от коалиционните партньори.

В "Денят започва" Сербезова подчерта, че е важен екипът, с който всеки един министър работи и допълни, че освен краткосрочни цели, трябва да се гледа и напред в бъдещето. По думите ѝ при ковид кризата е била необходима по-добра комуникация. Сербезова заяви, че трябва да се направи анализ на ситуацията до момента и да се видят резултатите.

"Все още е рано да се говори, тъй като решението е на коалиционните партньори, след това на парламента. така че конкретните имена все още не се обсъждат, стигнали до този етап. Разбира се, има редица предложения, те се завъртат в медийното пространство, защото хората е нормално да са много чувствителни на това кой ще поеме определен сектор", заяви проф. Асена Сербезова, председател на Българския фармацевтичен съюз.

Смятам, че сме стигнали до точката, в която трябва да загърбим страх, лично его, да не се притесняваме, че един или друг пост може да се отрази негативно на кариерата, или пък обратно - да приемаме, защото може да се отрази позитивно, а наистина всеки един от нас като гражданин трябва да направи.

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
ЛА Лейкърс победи Бостън в дербито с 30 точки на ЛеБрон
ЛА Лейкърс победи Бостън в дербито с 30 точки на ЛеБрон
Магнус Карлсен пише история на шахматната дъска
Магнус Карлсен пише история на шахматната дъска