НОВИНИ

Ще оглави ли Асена Сербезова Министерството на здравеопазването в следващия кабинет?

Цанка Николова
от Цанка Николова
09:52, 08.12.2021
8624
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Председателят на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Сербезова, чието име се завъртя в медийното пространство като кандидат за министър на здравеопазването, нито потвърди, нито отрече дали тя ще заеме този пост. Посочи, че все още е рано да се говори, а решението ще бъде взето от коалиционните партньори.

В "Денят започва" Сербезова подчерта, че е важен екипът, с който всеки един министър работи и допълни, че освен краткосрочни цели, трябва да се гледа и напред в бъдещето. По думите ѝ при ковид кризата е била необходима по-добра комуникация. Сербезова заяви, че трябва да се направи анализ на ситуацията до момента и да се видят резултатите.

"Все още е рано да се говори, тъй като решението е на коалиционните партньори, след това на парламента. така че конкретните имена все още не се обсъждат, стигнали до този етап. Разбира се, има редица предложения, те се завъртат в медийното пространство, защото хората е нормално да са много чувствителни на това кой ще поеме определен сектор", заяви проф. Асена Сербезова, председател на Българския фармацевтичен съюз.

Смятам, че сме стигнали до точката, в която трябва да загърбим страх, лично его, да не се притесняваме, че един или друг пост може да се отрази негативно на кариерата, или пък обратно - да приемаме, защото може да се отрази позитивно, а наистина всеки един от нас като гражданин трябва да направи.

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЛА Лейкърс победи Бостън в дербито с 30 точки на ЛеБрон
ЛА Лейкърс победи Бостън в дербито с 30 точки на ЛеБрон
Магнус Карлсен пише история на шахматната дъска
Магнус Карлсен пише история на шахматната дъска