НОВИНИ

Ще се отдели ли от община Несебър Обзор?

bnt avatar logo
от БНТ
08:10, 29.03.2022
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Над 3000 писма тръгнаха от Обзор към президентството в София с настояване държавният глава Румен Радев да издаде указ за отделянето на Обзор и 6 села от община Несебър.

Година след местния референдум, когато жителите решиха да се отдели Обзор в самостоятелна община, това още не се е случило. Това е и причината за недоволството на местните, които са готови, ако не бъде подписан указът, да предприемат и следващи действия.

Жителите тръгват с лични автомобили за центъра на столицата. Всяко едно писмо ще бъде внесено поотделно в президентството.

Заявяват, че ако Румен Радев не им определи среща и не разпише указа са готови и на други действия - палатков лагер пред президентството, затваряне на пътя в Обзор. Според тях референдумът е бил проведен абсолютно законно.

"Имаме уверение на Румен Радев, че указ ще бъде разписан, ще поискаме среща с правните съветници и президента, за да доуточним нещата. Казусът има две страни - едната е законна, другата е незаконна. Няма правно основание да не се издаде указ", заяви в "Денят започва" Христо Янев, кмет на град Обзор.

Вижте още във видеото.

Репортер: Петър Дойкински

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Село Баня на протест против отделянето на Обзор от Община Несебър
Село Баня на протест против отделянето на Обзор от Община Несебър
Отровен ли е Абрамович - как реагира Украйна на твърденията?
Отровен ли е Абрамович - как реагира Украйна на твърденията?