НОВИНИ

Ще се стигне ли до драстично поскъпване на топлата вода и парното?

bnt avatar logo
от Теодора Зарева
11:11, 27.05.2022
Чете се за: 02:00 мин.
У нас

"Няма да се стигне до драстично увеличение на топлата вода и парното, нито един от процентите в подадените заявления няма да се случи. Разходите за гориво са едни от най-важните, следват ремонтите, заплатите, материали и консумативи. Към 31 март нито беше ясно дали ще има компенсации за цената на газа, нито в какъв размер, нито за какъв период", заяви в "Денят започва" Кремен Георгиев от Асоциацията на топлофикационните дружества.

По думите му винаги досега тези цифри са се разминавали.

"Всички евентуални увеличения ще трябва да ги понесем на един път от 1 юли, но не с 300 процента, точните сметки ги прави КЕВР. Преувеличено е, че софиянци ще плащат 1000 лева за парно. Инфлацията ще се отрази в цените на "Топлофикация". Повишаването на цените на горивата няма как да не се отрази в крайните цени", допълни Кремен Георгиев.

Той прогнозира, че цените ще се покачат, но постепенно. Кремен Георгиев коментира, че трябва да има компенсации за енергийно слабите потребители, но не за всички.

"Събираемостта на "Топлофикация" се е повишила. Преминаването на мазут на топлофикациите не е нужно и не е вариант", каза още Кремен Георгиев.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Как да управляваме парите си в период на криза? Важните въпроси за антикризисните мерки на правителството, възможностите за оцеляване на бизнеса и помощта за гражданите може да зададете в нашия сайт на BNTNEWS.BG/me. Ние ще потърсим от специалисти най-точните и изчерпателни отговори.

ВСИЧКО ВАЖНО ПО ТЕМАТА КРИЗА&ПАРИ МОЖЕ ДА ЧЕТЕТЕ ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Служители в затворите и арестите започват символичен протест от днес
Служители в затворите и арестите започват символичен протест от днес
Плажът в Черноморец е обрасъл в растителност и не се подготвя за сезона заради бюрократични спънки
Плажът в Черноморец е обрасъл в растителност и не се подготвя за сезона заради бюрократични спънки