НОВИНИ

Плажът в Черноморец е обрасъл в растителност и не се подготвя за сезона заради бюрократични спънки

bnt avatar logo
от БНТ
10:53, 27.05.2022
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Централният градски плаж в Черноморец е обрасъл в растителност и не е готов за сезона. През ивицата минава и канал, а собственици на близките заведения и хотели настояват за спешни мерки от страна на държавата.

Причина за лошото състояние на плажа е, че избраният за концесионер Георги Мавров все още няма договор с Министерство на туризма, въпреки че вече е превел и концесионната си такса. Това заяви самият той в "Денят започва".

Подробности вижте в прякото включване на Давид Сукнаров.

"Аз съм наемател на плажа съм само по половината документи. За да започна подравняваща операция тук, аз трябва да имам договор за наем, а договор нямам. Написал съм писмо до министерството, но нямам отговор. Жалкото е, че до първи юни сме с вързани ръце, но после няма да можем да вкараме техника, която да оправи този плаж. Това е проблемът и се надявам той да бъде решен в близките дни. Иначе, ако си дам зор, за една седмица ще оправя плажа", каза Георги Мавров.

Наематели на близките заведения са силно притеснени от ситуацията.

"За момента още никакъв сезон не очаквам, защото на базата на договора на наемателя на плажа, който ни отдава това заведение, ние не сме сключили никакъв договор и аз съм в пълна неяснота какво ще се случи с летния сезон. Всички сме притеснени - от състоянието на плажа ни зависи сезона - да си платим наема и заплатите на персонала", казва Стоян Желязков, наемател на най-близкото заведение до плажа

"Надяваме се, че държавата ще поеме някаква отговорност за това и силно се надяваме да не се откажат туристите. Но ако остане в това положение плажа, няма да имаме туристи в Черноморец. И ние не можем да подпишем договор, защото нямаме наемател на плажа, който да се погрижи за този договор", допълва Диана Комитова, наемател на заведение.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще се стигне ли до драстично поскъпване на топлата вода и парното?
Ще се стигне ли до драстично поскъпване на топлата вода и парното?
Четирима български боксьори ще се качат на ринга в Ереван днес
Четирима български боксьори ще се качат на ринга в Ереван днес