НОВИНИ

Ще се яви ли Борисов в парламента?

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
17:26, 20.04.2021
Чете се за: 02:50 мин.
Политика
Слушай новината

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че до четвъртък от партията ще обявят дали са осигурили подкрепа за кабинета. Процедурата няма да се бави, увери той от конферентна зала в столична болница, където претърпя операцията на коляното си. Подкрепян от финансовия министър в оставка Кирил Ананиев, Борисов зае мястото си сред съпартийците си - сред които бяха номинирания за премиер Даниел Митов, председателят на ПГ Десистлава Атансова, Томислав Дончев и почти целия проектокабинет.

Борисов обяви, че ако няма подкрепа няма да бави процедурата по изпълнение на мандата. След политическите изявление - той се срещна с други пациенти и се снима с болничния персонал. От думите на Бойко Борисов се разбра, че вероятно утре няма да отиде в парламента, който го задължи да представи Плана за възстановяване и устойчивост.

А дали утре ще отиде на изслушване в парламента, както го задължиха депутатите, като гласуваха да се яви, за да представи Плана за възстановяване и устойчивост - и позволява ли здравословното му състояние след операцията на коляно, от казаното днес от премиера в оставка - отговорът е по-скоро не.

"За тези, които се интересуват от моето здраве - сигурно утре ще ме изпишат. На тези, които казват, че ме е страх да отида в парламента: Аз казвах на Станишев на времето - спри ги тези Мая и Корнелия, излез ти. Просто истерични жени, злобни жени. А те сега се събраха всичките в парламента: Да, не мисля, това не допринася нищо за държавата, ако нещо щеше да допринесе, да отида, но не, те искат да викат и да направят патаклама в парламента. Защото те не искат да четат, да говорят по плана за възстановяване", каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Сложно е времето, г-н Борисов, защото двете първи политически сили леко куцат и вие г-н Трифонов", каза депутатът от ГЕРБ Любен Дилов.

"Аз куцам с левия, той с десния, така че можем да се подкрепяме. Но не сега. Сега искам само да направят правителство и да управляват.

С Дани Митов и това сме го говорили, че аз ще се върна един ден, ще спра да куцам, ще се мобилизирам, когато се види какво могат другите, аз съм войник, като какъв - няма значение", заяви Борисов", каза Борисов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Възстановяват плановите операции, но не и плановият прием в болниците
Възстановяват плановите операции, но не и плановият прием в болниците
Станишев към Нинова: Защо жертва Радев в услуга на Борисов и ДПС?
Станишев към Нинова: Защо жертва Радев в услуга на Борисов и ДПС?