НОВИНИ

Ще участват ли служебни министри в бъдещия кабинет?

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
18:18, 17.11.2021
Чете се за: 03:22 мин.
У нас
Слушай новината

Служебният министър на образованието Николай Денков е готов да работи с екипа на "Продължаваме промяната" при бъдещ кабинет. Това стана ясно след края на редовното заседание на Министерския съвет, на което служебният премиер коментира организацията на изминалите избори за парламент и президент.

Премиерът заяви, че предварителните внушения, че вотът ще бъде опорочен, не са се сбъднали. Положителна е и оценката на работата на МВР от външните наблюдатели на парламентарната асамблея на Съвета на Европа.

"Българските граждани имаха възможността да гласуват свободно честно и открито. Служебният кабинет направи всичко възможно както при организацията на изборите, така и при грозните явления за купуване и продаване на вот", заяви Янев.

Според него е притеснителна избирателната активност, затова призова българските граждани да гласуват активно на балотажа в неделя.

Служебният министър на образованието Николай Денков е готов да работи с екипа на "Продължаваме промяната", ако правилно са поставени техните приоритети и задачи.

След края на заседанието някои от служебните министри опровергаха дали с тях е разговаряно за бъдещ кабинет. Служебният министър на правосъдието Иван Демерджиев заяви, че с него не са водени разговори, но се надява да има приемственост.

"Това, което ще направя, е да запозная с работата ми дотук евентуалното мнозинство, което ще се сформира и те ще вземат решение как да процедират. Работим по много въпроси, които касаят както статута на ВСС, така съдбата на главния прокурор. Този главен прокурор трябва да бъде сменен", коментира той.

Едно от лицата на "Отровното трио" и настоящ служебен министър на културата Велислав Минеков заяви, че не е получил покана до момента, а на въпрос дали има желание да остане на поста, отговори:

"На този въпрос няма да ви отговоря, защото ако кажа не ще има мнозина, които ще бъдат зарадвани , ако кажа да звучи твърде неприятно за мен самия".

Без покана до момента са и министрите на околната среда и водите, регионалното, транспортното и военното министерство.

"Искам да бъда полезен на България по всякакъв начин", коментира Асен Личев, служебен министър на околната среда и водите.

- Склонен ли сте да продължите да сте министър?

"Трябва да питам жена си", отговори шеговито той.

"Не, не съм водила разговори, не мога да ви отговоря на този въпрос", заяви и служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова.

По подобен начин отговориха служебният министър на транспорта и бившият правосъден министър Георги Панайотов.

Какви ще са промените в министерските кресла - все още остава загадка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десислава Атанасова: ГЕРБ няма да е безропотна опозиция
Десислава Атанасова: ГЕРБ няма да е безропотна опозиция
ДПС не посочи конкретно име за балотажа в неделя
ДПС не посочи конкретно име за балотажа в неделя