НОВИНИ

Швьонтек обърна тийнейджърка за трети пореден четвъртфинал в Париж

Ига Швьонтек
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
09:27, 31.05.2022
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Ига Швьонтек се класира за четвъртфиналите на втория за годината турнир от Големия шлем Ролан Гарос, след като обърна Цинуън Джън с 6-7 (5), 6-0, 6-2 за два часа и 40 минути игра.

Световната номер 1 изпита затруднения в първия сет, когато 19-годишната тийнейджърка от Китай показа страхотен тенис и борбен дух, за да вземе частта, но след това поиска медицински таймаут и видимо изпитваше затруднения при придвижването си на корта, което се отрази и в едва двата взети гейма във втория и третия сет.

Откриващата част започна отлично за шампионката от 2020, която проби рано и поведе с 3-0, но Джън върна брейка. След това тя допусна нов пробив в подаването си, а преднината на Швьонтек набъбна до 5-2. Полякинята, която си направи страхотен подарък за рождения ден, който е във вторник, пропусна три сетбола на собствен сервис при 5-4 и азиатската ѝ съперничка върна пробива в последния възможен момент.

Швьонтек отново имаше два шанса да затвори сета при 6-5 в своя полза, но пропиля и тях и се стигна до тайбрек. В него Джън отново демонстрира непримиримия си дух и от 2-5 точки взе пет поредни, за да поведе в резултата.

Тогава обаче дойдоха и проблемите в бедрото на китайката, като тя поиска медицински таймаут, след като изостана рано-рано с два пробива във втория сет.

След завръщането си на корта тя излезе с превръзка в проблемната област, но това не й помогна и номер 1 в ранглистата затвори сета на нула. В третия Джън показа повече конкурентоспособност, но ранно допуснатият пробив в първия гейм се оказа ключов до края на частта и Швьонтек се класира за третия си пореден четвъртфинал във френската столица.

Шампионката от 2020 ще срещне 11-та в схемата Джесика Пегула от САЩ, след като американката обърна румънката Ирина Бегу. Другите три четвъртфинала при дамите противопоставят Вероника Кудерметова – Дария Касаткина, Мария Тревизан – Лейла Фернандес и Кори Гоф – Слоун Стивънс.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Говорителят на СГП: Изпратени са всички необходими документи за екстрадицията на Виктор Спига
Говорителят на СГП: Изпратени са всички необходими документи за екстрадицията на Виктор Спига
„Тенисът – спорт за всички“ отново осигурява безплатен достъп за деца до 12 години
„Тенисът – спорт за всички“ отново осигурява безплатен достъп за деца до 12 години