НОВИНИ

Сигнал за насилие над дете в детска градина в Русе

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
18:25, 07.10.2020
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Баба на 3-годишно момче твърди, че го е прибрала със синини. От детското заведение и община Русе заявиха, че няма подаден сигнал за случая, но въпреки това е започнала проверка.

В понеделник малкият Никлаус е трябвало да бъде прибран по-рано от детска градина "Радост" заради висока температура. Баба му Марина Милкова обаче го намира разстроено в коридора.

"Зачервено от вратлето нагоре, мокра коса, с чужда блузка, на която има кръв и хрипти уплашено, стресирано. И като си вдигна главата, погледнах тук петна имаше по вратленцето. Имаше следи от одиране. "Бум-бум" ми вика. Кой, викам, ти прави така "бум-бум", и той вика - госпожата", разказва бабата.

Веднага отиват при личния лекар. Заключението му след медицинския преглед е, че детето е здраво и на следващия ден, то отново е в детската градина.

Ръководството ѝ не вярва, че Никлаус е бил малтретиран от възпитателката.

"Не съм уведомена за подобно нещо, нито от учителите, нито от медицинското лице, нито от родителите на детето. Детето е в група. Чувства се спокойно. Цялата група е спокойна, в добро здравословно и емоционално състояние", уверява Светла Илиева, директор на ДГ "Радост" - Русе.

"По предварителната проверка, която сме извършили, и от видеонаблюдението, което има в детската градина, не са установени случаи на насилие на детето в самата детска градина. Нещата тепърва се изясняват", обясни Сашо Щерев, началник на отдел "Образование, спорт и младежки дейности" в Община Русе.

Агенцията за закрила на детето също извършва проверка, а след случая много родители са се обявили в защита на учителките от детската градина.

Автор: Андрей Кючуков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От кога личните лекари ще могат да издават направления за PCR тест?
От кога личните лекари ще могат да издават направления за PCR тест?
Автоинструктори излязоха на протест заради новите изисквания към автошколите
Автоинструктори излязоха на протест заради новите изисквания към автошколите