НОВИНИ

Силна подкрепа на нашите момичета на Европейското първенство по волейбол

bnt avatar logo
от БНТ
21:05, 26.08.2021
Чете се за: 02:37 мин.
Общество
Слушай новината

Женският национален отбор по волейбол постигна отличен успех като завърши на първо място груповата фаза на европейското първенство. Така целите за по-добро класиране се увеличиха значително, а финалът в Белград става все по-достижим.

През всичките 5 мача досега, нашият отбор игра пред пълни трибуни, а привържениците на отбора не спряха подкрепата си до последния сигнал.

Българските лъвици преминаха през драматична развръзка, за да влязат в следващия етап от европейското първенство по волейбол - осмина и четвъртфинали, като лидери в групата. Емоциите и драматичните срещи бяха споделени от многобройните привърженици на националния отбор, които от първата до последната точка не спираха да подкрепят нашите момичета.

"Публиката е невероятна. Чак ей сега, като се обърнах и погледнах, тя залата беше абсолютно пълна отвсякъде. Смятам, че това много ни помогна. Наистина съм адски щастлива. Емоциите, наистина бяха много силни", сподели разпределителят на отбора Лора Китипова.

Да си истински привърженик не означава само до отидеш на даден мач, а да подчиниш живота и ежедневието си на тази кауза. В това ни уверяват хората, които неизменно следват отбора ни на всяко състезание, дори и в чужбина.

„Не бих го нарекъл призвание, аз бих го нарекъл страст. Поне при мен е така, аз изключително много харесвам волейбола който съчетава атлетизъм с интелект", казва Георги Христов.

„Много положителни емоции, ние сме хора с различни професии и волейбола ни обединява просто е удоволствие да споделим заедно тази емоция, удовлетворение, любовта към спорта, прекрасно е", разказва Здравка Христова.

С оглед на доброто представяне на нашите момичета , хората от фенклуба вече резервират места за преспиване в Белград, където ще се изиграе финала на европейското първенство по волейбол.

„Искам много повече да ходя на волейболни мачове, защото нашият отбор е най- добрият", казва младият фен Пресиян Спасов.

Автор: Мария Павлова-Кръстева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отменят масовите мероприятия в област Велико Търново
Отменят масовите мероприятия в област Велико Търново
Най-студено беше днес в София
Най-студено беше днес в София