НОВИНИ

Най-студено беше днес в София

bnt avatar logo
от БНТ
20:58, 26.08.2021
Чете се за: 02:57 мин.
Времето
Слушай новината

Оправдаха се очакванията за захлаждане на много места в страната. Днес най-хладно беше в столицата – 22 градуса, в Благоевград бяха отчетени 25, а след 35 градуса вчера в Сандански, днес там беше 27 градуса.

И в близките часове, и през нощта на много места в страната ще има валежи от дъжд, на места в Южна и Източна България – интензивни и придружени от гръмотевични бури. Има условия и за градушки. Очакват ни минималните температури между 14 и 18 градуса, по Черноморието – около 19-20 градуса.

Утре намаления на облачността до предимно слънчево време ще има преди обяд над Дунавската равнина, а след обяд на места и в западната половина от страната. Над останалите райони ще бъде предимно облачно, на места с валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°, в София – около 27.

Облачно ще е по Черноморието и на много места ще има валежи, в отделни райони значителни и с гръмотевични бури. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток.

Максималните температури ще са между 25° и 30°. Температурата на морската вода е 26°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините преди обяд облачността ще е значителна и на места в масивите от Централна и Източна България ще има краткотрайни превалявания. След обяд над планините в Западна България облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа до умерен югозападен вятър.

На Балканите облачността ще е променлива, през първата половина на деня по-често значителна, с валежи и гръмотевици главно в източните и крайните северозападни райони. Слънчево ще е през целия ден в Албания и Гърция.

Слънчево време ще преобладава и на Пиринеите, в по-голямата част от Франция, както и в южната половина на Апенинския полуостров, докато в северната, както и в повечето страни от Западна, Централна и Източна Европа, облачността ще е значителна, с валежи от дъжд, на места придружени от гръмотевици.

У нас и през почивните дни ще има купесто-дъждовна облачност и валежи, придружени от гръмотевици, главно в Централна Северна и в планините в Западна България. В неделя с обръщане на вятъра от северозапад, ще започне да прониква малко по-хладен въздух, а в понеделник температурите ще се понижат температурите в цялата страна. Повече слънчеви часове ще има във вторник, когато ще започне постепенно затопляне.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Силна подкрепа на нашите момичета на Европейското първенство по волейбол
Силна подкрепа на нашите момичета на Европейското първенство по волейбол
Деца върнаха изгубено портмоне на възрастна жена в Монтана
Деца върнаха изгубено портмоне на възрастна жена в Монтана