НОВИНИ

Силният вятър ще стихне през нощта

bnt avatar logo
от БНТ
13:08, 12.11.2023
Чете се за: 02:42 мин.
У нас
Слушай новината

Днес максималните температури ще са между 10° и 15°, в София - около 10°. В близките часове започналото от запад увеличение на облачността ще продължи и ще обхване по-голямата част от Южна България, като привечер в Югозападна България ще завали дъжд.

Ще духа умерен, в Североизточна България - силен вятър от запад-югозапад. Поривите в областите с издадено предупреждение от Първа степен - код Жълто, могат да достигнат скорост до около 90 км/ч.

През нощта вятърът ще стихне. Ще бъде облачно, в Южна България с превалявания от дъжд. Минималните температури ще са между 2° и 7°, малко по-високи по морския бряг, в София - около 4°.

Утре максималните температури ще са между 11° и 16°, в София - около 12°. Облачността ще се разкъсва и намалява на места до слънчево време. Повече облаци ще има в Югоизточна България, където в часовете до обяд ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад.

С повече облаци ще започне денят по Черноморието, но до вечерта облачността ще се разкъса и ще намалее. Валежи от дъжд ще има главно преди обяд в южните части. Ще духа до умерен, в крайните южни райони - временно силен вятър от север-североизток.

Много ветровито ще е в планините, ще духа умерен, по най-високите части - временно силен северозападен вятър. Преди обяд облачността ще е значителна и на места в масивите от Южна България ще има превалявания от дъжд, на височина над 1700 - 1900 метра - от сняг.

И към времето на Балканите - над западната половина от полуострова ще бъде предимно слънчево, докато над източната облачността ще е значителна, на места с валежи от дъжд.

У нас във вторник ще се задържи слънчево. Сутринта ще е по-хладно, но през деня температурите ще се повишат и ще достигат на места до 20 - 21°. В сряда ще преобладава облачно време, на много места и ще превали. В четвъртък вероятността за валежи намалява и ще се радваме на повече слънчеви часове.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ивет Лалова пред БНТ: Моята цел винаги е била да вдъхновявам хората
Ивет Лалова пред БНТ: Моята цел винаги е била да вдъхновявам хората
Костадин Димитров пред БНТ: Издадохме невъзможност за провеждането на мача на "Христо Ботев"
Костадин Димитров пред БНТ: Издадохме невъзможност за провеждането на мача на "Христо Ботев"