НОВИНИ

Синоптиците предупреждават: Значителни количества дъжд се очакват в Неделино

bnt avatar logo
от БНТ
09:05, 13.12.2021
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Обилните валежи от събота и неделя предизвикаха наводнения и активираха свлачища на много места из южната част на страната. През изминалите дни времето беше меко, но от днес започва застудяване. Очакват се и валежи от сняг.

Синоптикът от Националния институт по метеорология и хидрология Анастасия Киркова предупреди, че днес и утре значителни количества дъжд се очакват в Неделино, област Смолян. В общината беше обявено бедствено положение заради усложнената обстановка след проливните валежи. Дъждът ще бъде съпроводен от понижение на температурите. Едва в сряда валежите ще спрат.

Остава усложнена обстановката в Пиринско и Родопите след проливните дъждове

Щети след наводненията и в Смолянско: Пътят Смолян - Девин продължава да е затворен

Значителни количества от дъжд паднаха през последните денонощия в страната, допълни Киркова. Над 100 литра на квадратен метър в крайните южни райони от страната, където са и най-големите щети от валежите. На много места в Южна България са надминати месечните норми на валежите - Благоевград, Златоград, в местността "Рожен" в Родопите.

Очаква ни зимна седмица със сравнително студено време и превалявания - в столицата валежите ще са само от сняг, в Южна България - обилни валежи от дъжд и сняг. Най-студеният ден от седмицата ще бъде неделя, когато температурите ще се понижат чувствително сутринта.

Подробности вижте във видеото

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сестри Стоеви научиха първите си съпернички на Световното първенство в Уелва
Сестри Стоеви научиха първите си съпернички на Световното първенство в Уелва
Народното събрание гласува днес коалиционния кабинет
Народното събрание гласува днес коалиционния кабинет