НОВИНИ

Сираков в атака

сираков атака
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
16:47, 12.04.2023
Чете се за: 05:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Напускането на Стоилов и целия му щаб, Сираков обяви за „световна глупост“ и потвърди, че Елин Топузаков ще е треньор до края на сезона. Това се случи днес на извънредна пресконференция на собственика на Левски на стадион „Георги Аспарухов“.

„Няма такъв случай в световната футболна история, в което и да е първенство, треньор да си тръгне, защото се сменя изпълнителен директор. Ако беше поставил въпроса, че той иска да определя изпълнителния директор тогава, и с това щях да се съглася. Но той не е поставял такъв въпрос, макар че това е срамна работа“, заяви мажоритарният собственик на „сините“.

И въпреки всичко:

„От една година насам в Левски се вижда светлинка в тунела. Не ми е минало праз главата аз да освободя Станимир Стоилов. Няма едно решение, което да са взели той и Ивков, нито аз, нито клуба, нито генералният спонсор, да сме бламирали. Няма нито едно! Направих компромис със себе си и му казах, че ще оставя Иво Ивков като шеф на правния отдел в клуба. Единственото, което поисках от него е да продължи да работи за Левски. Ако иска да заповяда още утре и да води тренировката на отбора“, добави Сираков.

Той отново обясни и защо няма да прави компромис и да върне Ивайло Ивков в Левски, а отстраняването на Петър Ганев от Надзорния съвет Сираков обясни така.

„Не може да продължи да бъде изпълнителен директор човек, който много време насам се държи арогантно с хората, които спасиха Левски – генералният спонсор на клуба. И в най-лошите си мисли не съм си представял, че това може да се случи“, добави легендата на Левски.

Сираков разкри, че Стоилов и Ивков са имали отделна среща с Драган Шолак, за която дори не са сметнали за редно да му съобщят, а по казуса с Джо Диксън:

„На срещата с Диксън заведох и Мъри Стоилов. Значи ли, че и Мъри Стоилов е лъжец?“.

И внесе обяснение за прословутия договор за управление и 10% за спонсора в него.

„Този клуб и до момента се управлява от Ивайло Ивков, като изпълните на власт. Ако някой от въздуха ми дава 20 стотинки и аз трябва да му върна 5 ст., всеки ден ще го правя. Особено, когато касае спасяването на Левски. А при положение, че ми дава всеки ден 20 стотинки и не иска нищо в замяна, ще го направя два пъти“, каза Сираков.

След обявеното от Даниел Боримиров напускане на сдружението "Левски на левскарите", Сираков също декларира, че ще го направи и заяви:

„Не мога да бъда в сдружение, което открито от шест месеца се обявява срещу мен. Това е провален проект и това бе мой проект, а не да обясняват, че те са го измислили. Само, че не да ми израждат тази идея и да се изтъпанят с лицата си седем човека в Управителния съвет, а „сините“ фенове могат да ги гледат. Аз съм излязъл с лицето си, с името си и съм обещал да спася този клуб. И на мен ми се полага правото да избирам хората, с които да работя“.

Сираков отговори и на искащите да върне акциите на клуба и феновете да се разпореждат с тях:

„Любимците на цяла „синя“ България да започнат да управляват с десетте процента подарени акции. Е, няма да стане това! Вече не съм пазител на акциите, аз съм мажоритарният собственик на Левски. Да си го набият в главите, това е положението!“.

Сираков обяви, че всички в клуба са получили парите си до стотинка, а че самият той живее от парите на генералния спонсор е пълна глупост.

„Не съм взел никога една стотинка от Левски за тези две години и десет месеца. Също така не съм взел нито една стотинка и от генералния спонсор. Тази мантра е измама и лъжа. Аз съм вкарал лични мои пари, от които сега имам нужда, но не си ги търся от Левски“.

И обеща:

„Левски вече си е стъпил на краката. И много скоро, в рамките на месеци, ще покрие голяма част от задълженията си към държавата“, завърши Наско Сираков.

Автор: Росен Станчев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Декларациите в НС: От заявка за възстановяване на диалогa до амбиция за самостоятелно управление (ОБЗОР)
Декларациите в НС: От заявка за възстановяване на диалогa до амбиция за самостоятелно управление (ОБЗОР)
Джо Байдън разговаря в Белфаст с британския премиер Риши Сунак
Джо Байдън разговаря в Белфаст с британския премиер Риши Сунак