НОВИНИ

Ситуацията на Женския пазар е спокойна в първия работен ден след Великден

Боряна Черганова
от Боряна Черганова
09:24, 21.04.2020
Чете се за: 00:50 мин.
Бизнес

Пазарите в София отвориха след великденската забрана за продажба. Всичко това се случи заради струпването на хора на едно място.

В първия работен ден след великденските празници търговците на Женския пазар вече подготвят сергиите си. Официално той отваря в 9ч. Въпреки това още преди 9 вече имаше желаещи да пазаруват. Организацията е стриктна, до този момент няма нито едно нарушение, което да са отчели от РЗИ.

Драгомир Димитров - директор на Женския пазар: Организацията тук е създадена много отдавна. Нарушенията, които бяха допуснати, бяха в околните пространства и подходите към Женския пазар, ние сме ги отстранили с помощта на колегите от Столична община. Тези пространства бяха заградени, беше регламентиран достъпът до тях и поради тази причина ние елиминирахме струпванията в района около Женския пазар. На самия пазар всички изисквания бяха спазени още от 9 април, когато излезе заповедта на кмета и на здравния министър. Ние сме организирали триетапно пропускателни пунктове към пазара, като чакащите са разграфени през 2 метра разстояние. На три места те се проверяват дали имат маски.

Директорът заяви, че са прекратени договорите на трима търговци, които не са спазили указанията. Той заяви, че посещения на РЗИ има всеки ден, но няма протокол за нарушение или неспазване на самите мерки.

Капацитетът на посещение вътре в пазара е намален - допускат се 80 посетители на 160 работещи в момента сергии.

Движението на Женския пазар в момента е спокойно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина поетът Пейо Пантелеев
Почина поетът Пейо Пантелеев
Д-р Брънзалов: Лекарите нямат готовност от днес да стартират с плановите имунизации на децата
Д-р Брънзалов: Лекарите нямат готовност от днес да стартират с плановите имунизации на децата