НОВИНИ

Ситуацията пред НФБ "Бояна" е спокойна (ОБЗОР)

ситуацията нфб бояна спокойна
bnt avatar logo
от БНТ
21:52, 17.11.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Малко повече от 24 часа след размириците в центъра на София, породени от сблъсъците между полицията и протестиращите срещу ръководството на БФС, пред сградата на футболната централа ситуацията е спокойна.

Въпреки информациите, че футболните привърженици готвят нов протест срещу управлението на родния футбол до такъв не се стигна, а единственото по-интересно събитие около базата в Бояна бе отвеждането на Борислав Михайлов за разпит в КПКОНПИ.

На фона на тази обстановка от полицията задържаха група малолетни на възраст между 13 и 15 години, които, подведени от информацията за протест, се се насочили към НФБ "Бояна" със сериозно количество бомби, пиратки, палки и други подобни средства.

В същото време събитията от четвъртък вечер предизвикаха широк отзвук сред политиците у нас, а отношение по темата взеха и бивши активни футболисти.

"Вина имат всички, но най-голяма е на футболния съюз. Най-вероятно Михайлов ще подаде оставка. Цялата държава е срещу него. Може би трябваше да подаде оставка преди една-две седмици, за да успокои всички привърженици, да има хора на стадиона и да няма такива стачки и това, което се случи снощи", заяви бившият футболист на Левски Веселин Балевски.

"Не мисля, че вчера по време на мача беше момента да се протестира. Всички, които обичат футбола вчера трябваше да седнат пред телевизора и да гледат мача, а не да правим такива скандали и България да става популярна с други неща, за съжаление", коментира друг бивш играч на "сините" Цанко Цветанов"

Още по темата, както и отзвука след събитията от четвъртък вечер вижте във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Писателят и побърканият свят – Салман Рушди специално за "Панорама"
Писателят и побърканият свят – Салман Рушди специално за "Панорама"
ЦСКА нанесе първа загуба на шампиона Нефтохимик 2010
ЦСКА нанесе първа загуба на шампиона Нефтохимик 2010