НОВИНИ

Скандал между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС за това кой блокира работата на Народното събрание

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
12:17, 16.08.2024
Чете се за: 03:45 мин.
У нас
Снимка: БТА
Слушай новината

Реплики между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС за това кой блокира работата на Народното събрание. В последния работен ден преди ваканцията депутати си отправиха взаимни обвинения в бездействие и саботиране на работата на постоянните комисии.

В последния работен ден на депутатите преди ваканцията, те изслушваха предимно служебни министри и почти не приемаха законодателна програма. Точно в това бяха обвиненията днес, че едните блокират работата на другите и кой точно я блокира. Днес отпаднаха няколко точки от дневния ред и не продължиха със законодателната си програма. В тях бяха включени и точки за това каква ще е съдбата на оборудването в АЕЦ "Белене".

Лена Бориславова - ПП-ДБ: "След две седмици ние отново ще сме тук в тази зала и ще имаме още поне три седмици да поправим тази грешка заедно и да заслужим уважението на избирателите си, колеги. Колеги от ГЕРБ, обръщам се специално към вас, защото първата крачка зависи от вашите председатели на комисии, да включите в работата на комисиите и така на НС тези закони. Г-н Георг Георгиев, госпожо Анна Александрова, свикайте комисии, проведете заседания."

Георг Георгиев - ГЕРБ-СДС: "След като вчера заседанието на НС беше провалено умишлено, нарочно. Шест точки - фиксирани, отпаднаха, за да може някой да си задоволи перверзното его и да чуе неща, които са излизали в публичното пространство десетки, стотици хиляди пъти, за да могат едни буквално ги наричам "филмари" да си направят шоуто и то неуспешно пред медиите, провалиха сесията на парламента, за да излязат днес, г-жо председател, и с назидателен тон да ни представят предизборната си платформа."

Цончо Ганев - зам.-председател на "Възраждане": Каквото сте посяли, това ще жънете. Ставате и коментирате цинично защо не се свиквали комисии, защото вие сте били искали да се свикат комисии. Не ги свикват. Но вие ги направихте да са това, което са в момента ГЕРБ и ДПС, вие. И да ви попитам като искате комисия, защо не съберете подписите на една трета от другите депутати, защо г-н Денков като искате антикорупционна комисия, искате правна комисия не дойдете за пореден път."

Тошко Йорданов - председател на ПГ на ИТН: "Вчера наистина ПП-ДБ блокираха работата на НС, а днес го правите вие възмутени, че вчера те са го направили, днес го правите вие и на всичкото отгоре вътре има точки, предложени от вашата парламентарна група. Аз разбирам, че 9 месеца прекарани с тях нанася тежки психически проблеми, ние имахме същите известно време, затова опитайте се да излезете по-бързо от тоя шизофреничен цикъл, в който живеят "Продължаваме Промяната".

В следващите дни Народното събрание ще се събере извънредно още веднъж по време на ваканцията, за да се закълне служебният кабинет, за който президентът даде срок до 19 август.

Вижте повече в прякото включване на Десислава Маркова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
СПЕЦИАЛНО: Оставен патрон в пистолета е сред версиите за застреляния от детето му полицай в Пловдив
СПЕЦИАЛНО: Оставен патрон в пистолета е сред версиите за застреляния от детето му полицай в Пловдив
Маймунска шарка, но от по-безобидния щам, е регистриран в България през юни
Маймунска шарка, но от по-безобидния щам, е регистриран в България през юни