НОВИНИ

Скандал на Острова: Борис Джонсън се вихрил на парти по време на карантината

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
20:30, 15.01.2022
Чете се за: 03:20 мин.
По света
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Ще загуби ли Борис Джонсън поста си... заради парти? И днес във Великобритания не спират призивите премиерът да си подаде оставката, след като стана ясно, че докато британците са спазвали строгите мерки срещу COVID-19, членове на управляващата Консервативна партия и техният лидер, са имали няколко шумни забави.

Борис Джонсън, служителка на "Даунинг стрийт" 10 и вихрен танц с лазерен меч. Ако тази гледка не е достатъчно скандална за премиер, то обстоятелствата около нея са. Според първоначалните публикации клипът е заснет през април 2021 г. само ден преди погребението на принц Филип. Появиха се обаче и твърдения, че видеото е по-старо. Засега няма коментар от "Даунинг стрийт" 10.

Кралица Елизабет Втора се сбогува със съпруга си седнала сама в Уестминстърското абатство - заради строгите ограничения срещу заразата.

В този момент в цялата страна живеят в условия на почти пълно затваряне и е в сила забрана за всякакви събирания. Ето защо след серия от разкрития, че служители на правителството и членове на управляващата Консервативна партия поне 10 пъти са имали бурни купони от началото на пандемията, чашата на търпението на британците преля. И казаха - Джонсън трябва незабавно да подаде оставка.

"Искам да поднеса своите извинения. Знам, че милиони хора в страната направиха огромни саможертви през изминалите 18 месеца. Знам, че не можеха да се сбогуват със своите близки или да живеят живота си така, както са свикнали. Разбирам гнева, който изпитват към мен и правителството, че не спазихме мерките, които самите ние наложихме", заяви Борис Джонсън, премиер на Великобритания.

Лидерът на опозицията с насмешка коментира противоречивите твърдения на Джонсън за купоните на "Даунинг стрийт" 10.

"През декември отрече да е имало партита. След това излезе онова видео, в което говорителката му разказва за купона, а той се направи на възмутен. След това се появи и видеото, на което Джонсън танцува и той ни каза - бях на партито, но не осъзнавах, че това е парти. Торите трябва да се освободят от присъствието на този човек", каза Кийр Стармър, лидер на Лейбъристката партия.

Неодобрение се зароди и сред силно разединените редици на Консерваторите, а няколко депутати открито заявиха, че не биха подкрепили Джонсън за следващ мандат начело на страната.

Група млади мъже демонстрира неодобрението си с типично британско чувство за хумор. И така - пред премиерската резиденция се появиха няколко десетки негови имитатори, които... потанцуваха.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Американец победи Андреев на полуфиналите на "Чалънджър" във Форли
Американец победи Андреев на полуфиналите на "Чалънджър" във Форли
Утре в "Говори сега": Ексклузивно интервю с отстранения главен преговарящ от РСМ Владо Бучковски
Утре в "Говори сега": Ексклузивно интервю с отстранения главен преговарящ от РСМ Владо Бучковски