НОВИНИ

Скандал в разградско: Полиция изведе кандидатите за кмет на с. Ясеновец от изборна секция

Милена Кирова
от Милена Кирова
18:14, 05.11.2023
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Напрежение между двамата кандидати за кмет на разградското село Ясеновец, Разград. Причината - агитация в полза на единия пред една от секциите. Затова те влезли да се разправят вътре и се наложило полицията да се намеси и да ги изведе.

Счита се, че вота в село Ясеновец решава изборния резултат в Разград. Всички тук казват така.

В двора на училището, където са и две от трите секции, почти не се чува българска реч, а се говори само основно на турски език. А улицата пред двете секции е като автопарк. През 5 минути спират автомобили и слизат избиратели, за да гласуват.

Има огромен брой застъпници и наблюдатели, които разговарят на групички в двора. Има засилено полицейско присъствие, тъй като заради агитация се стигнало до напрежение между двамата кандидати за кмет на селото. На първи тур разликата между тях е била 102 гласа.

"Екшън е меко казано. Опитваше се да се направи агитация за определена партия, при което се намесиха двамата кандидат-кметове. Стигна се до малка ексцесия и въпросното лице беше изгонено от секцията. Застава до таблото и показва номера, на който трябва да заградят, когато влязат в залата за гласуване. Двамата кандидати влязоха вътре, спречкаха се помежду си, но при намесата на полицията всичко се потуши навреме", разказа Веселка Ангелова, председател на СИК 28 в село Ясеновец.

Хората тук масово гласуваха с хартиени бюлетини, тъй като казват, че не могат да се оправят с машините.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съмнения за изборен туризъм: В село Лиляче образуваха жива верига пред изборна секция
Съмнения за изборен туризъм: В село Лиляче образуваха жива верига пред изборна секция
Лъвино се опитва да се справи с щетите от бедствието
Лъвино се опитва да се справи с щетите от бедствието