НОВИНИ

Слабо захлаждане днес

bnt avatar logo
от БНТ
05:45, 03.11.2022
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Ще е предимно слънчево. Ще има временни увеличения на облачността, но валежи са малко вероятни. Вятърът в по-голямата част от страната временно ще се ориентира от изток и ще е слаб. Максималните температури ще бъдат между 19° и 25°, а минималните - между 7° и 13°.

По Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са 17 - 20°. Температурата на морската вода е около 17°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

В планините облачността ще е променлива. Само на изолирани места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра - около 10°.

В петък над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. На места в източната половина и в Горнотракийската низина преди обяд ще бъде мъгливо, а по-късно през деня от северозапад ще се появи висока облачност. Температурите все още ще са по-високи от обичайните за периода.

През нощта срещу събота от северозапад облачността бързо ще се увеличи и през почивните дни ще преобладава облачно време. В югозападната половина от страната в неделя ще има валежи, на места - значителни. Ще духа умерен и силен вятър от изток-югоизток. Минималните температури ще се задържат почти без промяна, но максималните ще продължат да се понижават.

В понеделник вятърът ще отслабне, но захлаждането ще продължи. Все още на места ще превалява, но вече слабо и в процес на спиране, а по-късно през деня и облачността ще се разкъсва и ще намалява.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължава да гори пожарът над Карлово
Продължава да гори пожарът над Карлово
ПСЖ победи Ювентус, но не успя да спечели група H в Шампионската лига
ПСЖ победи Ювентус, но не успя да спечели група H в Шампионската лига