НОВИНИ

Слабо захлаждане и валежи в събота

bnt avatar logo
от БНТ
20:50, 01.07.2022
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

С много горещо време започва месец юли – между 32 и 38 градуса бяха измерени днес и отново прохлада само на морския бряг, където температурите останаха под 30 градуса.

През нощта ще бъде ясно и почти тихо, а утре сутринта видимостта в крайните източни райони временно ще бъде намалена.

Максималните температури слабо ще се понижат и ще са между 30° и 35°. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Ще се задържи предимно слънчево, но след обяд и вечерта на места в западната половина от страната ще превали и прегърми.

В планините повече слънце ще има до обяд. По-късно в масивите от Западна и Централна България ще има валежи и гръмотевици.

Ще духа умерен североизточен вятър. Температурите и там слабо ще се понижат и максималните в курортите ще са между 20° и 28°.

На морския бряг след намалена видимост сутринта, след обяд ще преобладава слънцето, в комбинация със слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще са между 25° и 28°, температурата на морската вода е от 24° до 26°, а по гръцкото крайбрежие е от 23° до 28°.

Времето в южната ни съседка ще е слънчево, за разлика от северозападната половина от полуострова, където ще има валежи и гръмотевични бури. Причината - студeн атмосферен фронт, който преминава през Балканите.

У нас в неделя вероятност за следобедни превалявания има само на отделни места, главно в планинските райони в Западна България. Температурите ще започнат да се повишават и в началото на новата седмица отново ще е много горещо.

Според по-дългосрочните прогнози временно захлаждане и по-значителни валежи, придружени от гръмотевични бури, се очакват от 7 до 12 юли, след което температурите отново ще се повишат.

Свалете приложението BNT News за Android или iOS и научавайте новините първи!


Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Асен Василев в "Панорама": Не сме говорили със Слави Трифонов, нямаме и намерение
Асен Василев в "Панорама": Не сме говорили със Слави Трифонов, нямаме и намерение
Как бензиностанциите се подготвят за новата отстъпка за горивата?
Как бензиностанциите се подготвят за новата отстъпка за горивата?