НОВИНИ

Слънце и дъжд в последния ден от работната седмица

bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 21.04.2023
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури днес ще бъдат между 4° и 9°, в София - около 4°, максималните - между 15° и 20°, в София - около 15°.

Облачността ще е по-често значителна, с временни разкъсвания преди обяд над Западна България. Около и след обяд на много места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от североизток, в източните райони ще е до умерен.

По Черноморието облачността ще е значителна. На много места, главно около и след обяд, ще има валежи, в отделни райони - с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимални температури: 14 - 15°. Температурата на морската вода е 11°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

В планините облачността ще е значителна, с временни разкъсвания преди обяд над масивите от Западна България. На много места, главно след обяд, ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, над 1800 метра ще превали сняг. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 8°, на 2000 метра - около 2°.

През почивните дни облачността ще бъде по-често значителна, но главно преди обяд ще има и слънчеви часове. Ще има и краткотрайни валежи, на повече места и повече като количество ще са в събота, когато дневните температури слабо ще се понижат. В следобедните часове са възможни и гръмотевици. Най-малка е вероятността за валежи по Черноморието.

В понеделник с южен вятър, слаб до умерен, ще се пренася по-топъл въздух и в отделни райони дневните температури отново ще достигнат около 20°. В следобедните часове на места, главно в западната половина от страната, ще превали краткотраен дъжд. Във вторник температурите ще започнат да се понижават. Валежи ще има на много места в страната, повече като количества в Западна и Централна България. Възможни са и гръмотевици.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът ще проведе консултации с "Възраждане", ДПС, БСП и ИТН
Президентът ще проведе консултации с "Възраждане", ДПС, БСП и ИТН
Късна драма и продължения пратиха Рома на полуфиналите в Лига Европа
Късна драма и продължения пратиха Рома на полуфиналите в Лига Европа