НОВИНИ

Юлияна Янева пред БНТ: Не мога да опиша емоциите, които преминават през мен в момента

юлияна янева бнт мога опиша емоциите преминават мен момента
bnt avatar logo
от БНТ
21:08, 20.04.2023
Чете се за: 04:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Европейската ни шампионка по борба Юлияна Янева застана пред БНТ минути, след като спечели златния медал в категория до 68 кг на шампионата в Загреб, Хърватия.

По време на интервюто 24-годишната състезателка трудно скриваше своите емоции и изказа огромни благодарности към всички свои близки и треньори, които неотлъчно я подкрепят.

"Не мога да опиша емоциите, които преминават през мен в момента. Искам да благодаря на целия треньорски щаб и на моя личен треньор, който е неотлъчно до мен от 2019-а година. Въпреки че преминахме през много негативи, той продължава да ме подкрепя. Благодаря и на доктора на отбора, който също прави всички възможно, за да сме на топ ниво. Благодаря на семейството и на приятелите ми, които също са неотлъчно до мен и ме подкрепят. Искам да благодаря и на моя първи личен треньор. Просто искам да благодаря на всички тях заради това, което правят за мен. Обичам ги всички", започна Юлияна.

Наставникът на Юлияна Янева Серафим Бързаков каза, че неговата възпитаничка е показала характер по пътя към титлата.

"Юлето си го заслужи този златен медал. Тя мина през много перипетии, включително и няколко операции. Започнахме с подготовката за това първенство през януари. Аз я виждах шампионка, но беше важно в главата си тя да бъде с шампионски дух. Тя се показа и като характер и това за мен беше достатъчно", сподели гордият треньор.

Пред нашата камера българската представителка коментира и своя път до европейската титла, който завърши с реванш срещу украинката Ала Белинска за загубата от нея на финала на първенството във Варшава през 2021 година.

"Туркинята е доста класна състезателка, стана европейска и световна шампионка до 23 години. Унгарката не е толкова титулувана, но все пак всеки излиза да победи. Чехкинята също е много класна състезателка в тази категория, но поради контузия от нейния щаб са преценили да не излязат вчера. Украинката вече е много титулувана и то не само в тази категория. Преди две години беше първият ни финал и тогава тя ме победи с 6:3, но днес беше моментът за реванш", заяви Юлияна Янева.

Накрая нейният личен треньор Серафим Бързаков разкри, че следващата голяма цел пред неговата възпитаничка са Летните олимпийски игри в Париж 2024.

"Ние се виждаме на Олимпийски игри. Надявам се тя да продължи в същия дух, защото това е нейната категория. Да ѝ пожелаем много здраве, а другото тя си го може и ще го постигне с много труд, убеден съм. Трудът винаги се възнаграждава. Дано само да няма повече травми и се надяваме оттук нататък да продължаваме в същия дух", заяви вицеолимпийският ни шампион от Сидни 2000.

Цялото интервю вижте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Симеон Щерев: Винаги ще помагам на българската борба
Симеон Щерев: Винаги ще помагам на българската борба
Автомобил се обърна по таван срещу Софийския университет
Автомобил се обърна по таван срещу Софийския университет