НОВИНИ

Симеон Щерев: Винаги ще помагам на българската борба

bnt avatar logo
от БНТ
21:45, 20.04.2023
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският треньор по борба Симеон Щерев, който понастоящем работи за Азербайджан застана пред БНТ по време на европейското първенство в Загреб.

Пред нашата камера Щерев сподели, че макар и не физически у нас той винаги ще помага на българската борба и пожела успех на своите бивши възпитаници Радослав Великов и Станка Златева, които в момента работят в клуб "Симеон Щерев".

"Аз вярвам в тях и вярвам, че те могат да възродят българската борба. Ще бъда винаги до тях и ще помагам на българската борба. Аз съм създаден в България и милея за България", започна Щерев.

Опитният специалист говори и за работата си с женския отбор на Азербайджан, чиято звезда Мария Стадник спечели в хърватската столица своята общо 9-а европейска титла.

"Много се радвам, че Мария Стадник успя да спечели златен медал. Тя се върна в борбата, защото иска да завърши кариерата си с олимпийски златен медал. Стадник е една от най-дисциплинираните състезателки и е изключително трудолюбива, а както знаете невъзнаграден труд няма. В Азербайджан има много млади състезателки, с които обаче трябва да се работи много, за да стигнат нивото на Стадник. Надявам се да спечелим още един златен медал тук в Загреб", коментира Симеон Щерев.

Целия разговор гледайте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Серафим Бързаков: Трудът винаги се възнаграждава
Серафим Бързаков: Трудът винаги се възнаграждава
Юлияна Янева пред БНТ: Не мога да опиша емоциите, които преминават през мен в момента
Юлияна Янева пред БНТ: Не мога да опиша емоциите, които преминават през мен в момента